Εξηγήσεις Θεοδωράκη για την ακύρωση της εκπομπής με τον Χατζηνικολάου

Με μία ανακοίνωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Ποταμιού, δίνονται εξηγήσεις για την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να ακυρώσει τη συνέντευξη που είχε κανονίσει να δώσει την επόμενη εβδομάδα στην εκπομπή “Στον Ενικό” του Νίκου Χατζηνικολάου.

Στην ανακοίνωση γίνεται γνωστό πως ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι υπέρ των debate με τη συμμετοχή πολλών δημοσιογράφων, ωστόσο, επισημαίνεται πως σε προηγούμενες εκπομπές του κ. Χατζηνικολάου, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων δεν είχαν

απέναντί τους άλλους δημοσιογράφους, πλην του οικοδεσπότη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε να γίνουν δημόσιες συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με κανόνες που θα καθορίσουν μόνοι τους οι δημοσιογράφοι.

Το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΒήμαFM, δήλωσε πως η πρόταση του κόμματός του για ντιμπέιτ είναι σε ισχύ και «αφορά όλους».

Συγκεκριμενοποιώντας λοιπόν την πρόταση, το Ποτάμι επιβεβαιώνει πως ο Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει δημόσια συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς και βέβαια με τον Πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα, είτε όλοι μαζί, είτε με τον καθένα ξεχωριστά. Το Ποτάμι δεν θέτει κανέναν όρο, αρκεί οι κανόνες της συζήτησης να τεθούν από δημοσιογράφους και όχι από κόμματα.

Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο Star, είχαμε συμφωνήσει με την πρόταση του Νίκου Χατζηνικολάου για μία συνέντευξη, με τους ίδιους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις άλλων πολιτικών αρχηγών στην ίδια εκπομπή (του Αλέξη Τσίπρα στις 14.10.2013, του Πάνου Καμμένου στις 28.10.2013 και του Δημήτρη Κουτσούμπα στις 3.2.2014). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί απαντούσαν στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου και του κοινού που είχε προσκληθεί στην εκπομπή. Σήμερα, υπήρξε αιφνιδιαστικά μια νέα πρόταση από την πλευρά των συνεργατών του Νίκου Χατζηνικολάου: ο Σταύρος Θεοδωράκης να δεχτεί ερωτήσεις από πάνελ δημοσιογράφων που θα επέλεγε η εκπομπή και όχι μόνο από το κοινό όπως συνέβη με όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Τους εξηγήσαμε ότι αυτού του τύπου η συνέντευξη παραπέμπει στα ντιμπέιτ που ήδη έχουμε προτείνει. Ντιμπέιτ με πολιτικούς αρχηγούς, διακαναλικά, στα οποία θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από διαφορετικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και όχι ντιμπέιτ του ενός, κατ εξαίρεση, από μια εκπομπή, ενός μόνο καναλιού”.

Keywords
Τυχαία Θέματα