Γκάμπριελ: Ο πατέρας μου ήταν Ναζί και με κακοποιούσε

Σε μια βαθιά οικογενειακή εξομολόγηση προέβη ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στη Γερμανία, Sigmar Gabriel. Μιλώντας στην εφημερίδα «Die Zeit» αποκάλυψε για τον πατέρα του, που πέθανε πριν από λίγους μήνες, ότι ήταν φανατικός ναζιστής και τον κακοποιούσε.

Η εξομολόγηση αυτή του Gabriel είχε να κάνει κυρίως με την παιδική του ηλικία. Οι γονείς του χώρισαν πολύ νωρίς και ο ίδιος μπλέχτηκε σε μια διαμάχη για την επιμέλειά του, η οποία διήρκεσε επτά χρόνια.

Οι

αναμνήσεις του ισχυρού άνδρα του SPD έχουν καταγράψει έναν τυραννικό πατέρα. Όταν του τέθηκε το ερώτημα από παιδοψυχολόγους όμως, με ποιον γονέα προτιμά να μείνει, εκείνος, παρότι προτιμούσε κατά βάθος το αντίθετο, διάλεξε τον πατέρα του και παρέμεινε προσωρινά μαζί του. Αν και η μνήμη του σε πολλά σημεία τον απατά, θυμάται ακόμα τους ξυλοδαρμούς που υφίστατο. Θυμάται ακόμα τον πατέρα του να του πετάει όλα τα παιχνίδια όταν πήρε κακούς βαθμούς στο σχολείο.

Το 1969 το δικαστήριο του τελευταίου βαθμού «τον επιδίκασε» στην μητέρα του και ο ίδιος αισθάνεται ότι εκείνη του έσωσε τη ζωή.

Λίγα χρόνια αργότερα και αφότου είχε διακόψει κάθε επαφή με τον πατέρα του, έμαθε ο Σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος το πιο συνταρακτικό νέο της ζωής του: Όταν μετά από παράκληση του γονέα του τον επισκέφθηκε, αντιλήφθηκε από την βιβλιοθήκη του ότι ήταν φανατικός Ναζί. Έκτοτε δεν επιδίωξε καμία σχέση μαζί του, ώσπου το 2005 τον ξανασυνάντησε για να συζητήσουν το θέμα. Τότε διαπίστωσε ότι ο πατέρας του εξακολουθούσε να έχει την ίδια ιδεολογία.

Το 2012 ο πατέρας του Sigmar Gabriel πέθανε. Ο ίδιος, στεκόμενος πάνω από τον ανοιχτό του τάφο, αναλογίστηκε, όπως λέει: «Θεέ μου, χαράμισες ολόκληρη τη ζωή σου».

Ασυνήθιστη σίγουρα εξομολόγηση από έναν κορυφαίο Γερμανό πολιτικό, που καθόλου δεν αποκλείεται να αποτελέσει και τον επόμενο Καγκελάριο της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα