Προς νέα προγραμματική συμφωνία οδεύουν οι αρχηγοί. Νέα συνάντηση αύριο. Βήμα προόδου στη σημερινή συνάντηση, αύριο μπαίνει η… τελεία στο θρίλερ

Αύριο Πέμπτη θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Με συμβιβαστική πρόταση, την οποία έχει ήδη μεταφέρει στον Φώτη Κουβέλη ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη μεσημεριανή συνάντησή τους στη Βουλή, προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Η πρόταση

του Πρωθυπουργού αποτελεί βάση συμβιβασμού και εκτονώνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το κλίμα, και για τον λόγο αυτό ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν συγκρότησαν κοινό μέτωπο κατά του Αντώνη Σαμαρά, κάτι που σημαίνει ότι στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θα τεθούν τελεσίγραφα πρόωρων εκλογών, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν αποτραπεί οριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση Σαμαρά αφορά δίμηνες συμβάσεις για το σύνολο του σημερινού προσωπικού της ΕΡΤ, δηλαδή περίπου 2.000 εργαζομένους , ώστε το νέο κανάλι να λειτουργήσει πλέον με την καινούρια δομή του τον Αύγουστο.

Και από την πλευρά των Βρυξελλών πάντως φαίνεται ότι έχει διαμηνυθεί στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να συναινέσει στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, δυο μήνες πριν απότ τις κρίσιμες για την απόλυτη ηγεμονία της Άνγκελα Μέρκελ εκλογές στη Γερμανία, και τη στιγμή που η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.

Ευρωπαίος αξιωματούχος, συνομιλώντας σήμερα στις Βρυξέλλες με Έλληνες δημοσιογράφους χαρακτήριζε “απίθανο” το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ώρες κυκλοφόρησαν έντονα σενάρια για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση, κάτι ωστόσο το οποίο δεν θα οδηγήσει στην πτώση της, καθώς Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μοιάζουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μόνοι τους (αριθμούν 153 βουλευτές), με την προσθήκη και ανεξάρτητων.

Keywords
Τυχαία Θέματα