Κι “Αν” φταίει ο Παπακαλιάτης για τα πεζοδρόμια;

Ύποπτος, σύμφωνα με καταγγελία, είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους της Πλάκας.

Όπως αναφέρει η καταγγελία που έκανε ένας κάτοικος της περιοχής, τα πολυπληθή κινηματογραφικά συνεργεία που συμμετείχαν το περασμένο καλοκαίρι στην ταινία του Παπακαλιάτη «Αν», προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις πλάκες του πεζόδρομου πίσω από τους Αέρηδες.

Από το πλακόστρωτο αυτό, που έχει το σχήμα «Γ» περνούν καθημερινά εκατοντάδες

τουρίστες, για να απολαύουν την μοναδική θέα στην βορινή πλευρά της Ακρόπολής. Ωστόσο οι δεκάδες λακούβές που έχουν δημιουργηθεί οφείλονται κυρίως στην παράνομη διέλευση των τροχοφόρων, που τον χρησιμοποιούν κυρίως για να αποφύγουν χρονοβόρες παρακάμψεις, αλλά και της ελλιπής συντήρησης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων της Πλάκας, κ. Παρασκευόπουλος, αναφέρει στον “Ελεύθερο Τύπο” ότι ο πεζόδρομος μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο αλλά δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες στα κινηματογραφικά συνεργεία του «Αν» . Ωστόσο η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ο συμπαραστάτης του Δημότη κ. Σωτηρόπουλος ξεκίνησε να διερευνά την καταγγελία του κατοίκου της περιοχής που έγινε στις 11 Ιουλίου του 2012, για τυχόν ευθύνες της εταιρίας παραγωγής της ταινίας.

Να σημειωθεί ότι η ταινία “Αν” γυρίστηκε κατ’ αποκλειστικότητα στην Πλάκα, ενώ το “σπίτι” του Παπακαλιάτη στην ταινία βρίσκεται λίγα μέτρα από τον συγκεκριμένο πεζόδρομο. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το παράδειγμα της σκηνής με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος οδηγεί στα στενά της Πλάκας ένα μεγάλο φορτηγό.

Keywords
Τυχαία Θέματα