Κινέζοι χάκερς στις μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, Κινέζοι χάκερς υπέκλεψαν τα σχέδια του νέου αρχηγείου των αυστραλιανών μυστικών υπηρεσιών, ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι χάκερς υπέκλεψαν επίσης εμπιστευτικές πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου, το οποίο στεγάζει την εθνική υπηρεσία αντικατασκοπείας της Αυστραλίας.

Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας ABC, το νέο κτίριο, το οποίο έχει ήδη κοστίσει 630 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (611

εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια), ενδεχομένως να χρειαστεί ανακαίνιση προκειμένου να διασφαλίσει τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Το ρεπορτάζ του ίδιου δικτύου, μετέδωσε ότι κινέζοι χάκερς έβαλαν στο στόχαστρό τους εταιρείες με έδρα την Αυστραλία σε μεγαλύτερη έκταση απ ότι εθεωρείτο αρχικά, περιλαμβανομένων της χαλυβουργικής Bluescope Steel και της κατασκευάστριας εταιρείας στρατιωτικών και πολιτικών επικοινωνιών Codan Ltd.

Την διενέργεια έρευνας ζήτησε το κόμμα των Πρασίνων ενώ έκανε λόγο για «γκάφα ασφαλείας επικών διαστάσεων», ωστόσο η κυβέρνηση αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι υπήρξε θέμα παραβίασης ασφαλείας.

«Έχουμε ευρύτατους τομείς συνεργασίας με την Κίνα. Δεν θα σχολιάσω το αν οι Κινέζοι διέπραξαν αυτό που μεταδίδεται ή όχι», είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών Μπομπ Καρ, τονίζοντας ότι το ρεπορτάζ δεν θα πλήξει τους δεσμούς της Καμπέρας με τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της, την Κίνα.

Χάκερς, χρησιμοποιώντας έναν διακομιστή ηλεκτρονικού υπολογιστή που εντοπίστηκε στην Κίνα, υπέκλεψαν τα σχέδια του νέου αρχηγείου της Υπηρεσίας, σύμφωνα με το ABC.

Οι πληροφορίες που υπεκλάπησαν μέσω των υπολογιστών ενός κατασκευαστή αφορούσαν όχι μόνο τα σχέδια κατασκευής του κτιρίου, αλλά και τους χώρους που βρίσκονται τα δίκτυα υπολογιστών του τομέα επικοινωνιών, ανέφερε η ίδια πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα