“Μαριονέτα” της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ο Μόρσι

Twitter @EmOikonomidis

Ένας αδύναμος πολιτικός, που η ατυχής συγκυρία τον έφερε να ενσαρκώσει τη λαχτάρα ενός περήφανου και ιστορικού λαού όπως είναι οι Αιγύπτιοι για ελευθερία, Δημοκρατία και εθνική αξιοπρέπεια.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι, τον οποίο ανέτρεψε ο στρατός με ένα πραξικόπημα που… βαφτίστηκε “διόρθωση επανάστασης”, ώστε να ξαναπιάσει η Αίγυπτος το νήμα με την “Αραβική Άνοιξη”, ή μάλλον να ζήσει πραγματικά αυτή τη

δίψα για αλλαγή ως “Άνοιξη”, και κυρίως… “Αραβική”, αποδεικνύεται μια “μαριονέτα” στα χέρια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Δηλαδή, του φανατικού μορφώματος από τις τάξεις του οποίου προήλθε, και στη μαζικότητα του οποίου στηρίχτηκε για να γίνει ο πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος της Αιγύπτου, μετά την εποχή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Όπως αποδεικνύει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, με εύλογη την παρέμβαση του νέου καθεστώτος, ο Μοχάμεντ Μόρσι ακούγεται να παραδέχεται ότι πριν από κάθε κρίσιμη συνάντηση που είχε με απεσταλμένους της κυβέρνησης Ομπάμα, ή με διεθνείς ηγέτες και αξιωματούχους, συζητούσε με την ηγεσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας την ατζέντα που θα προωθούσε.

Στο ίδιο βίντεο μάλιστα, ο Μοχάμεντ Μόρσι δηλώνει ότι ο Λευκός Οίκος έχει λάβει εγγυήσεις από την ηγεσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πως η Αίγυπτος δεν θα παραβιάσει τη συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ, μια απόλυτα κρίσιμη παράμετρο για το Τελ Αβίβ, τον βασικό στρατηγικό σύμμαχο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα