Μέτρα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας στη Βρετανία

Την ώρα που η Μεγάλη Βρετανία τοποθετείται πρώτη στη λίστα με τους παχύσαρκους στην Ευρώπη, μια έρευνα της Ακαδημίας του Ιατρικού Βασιλικού Κολεγίου προτείνει δέκα μέτρα για να αλλάξουν οι κακές διατροφικές συνήθειες των Βρετανών.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένας στους τέσσερις ενήλικες στην Αγγλία είναι παχύσαρκος και οι προβλέψεις θέλουν ως το 2050 την παχυσαρκία να φθάνει το 60% στους άνδρες, 50% στις γυναίκες και 25% στα παιδιά.

Οι γιατροί που μελέτησαν το φαινόμενο, συνέταξαν μια λίστα με μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Πιο συγκεκριμένα,

κάποια από αυτά τα μέτρα είναι η φορολόγηση των αναψυκτικών και των χυμών που περιέχουν ζάχαρη (από το μέτρο αυτό η κυβέρνηση αναμένεται να εξασφαλίσει 1,3 εκ. ευρώ, τα οποία θα επενδύσει σε προγράμματα ελέγχου βάρους), η μη παροχή άδειας σε φαστ φουντ κοντά σε σχολεία ή γενικά χώρους που συχνάζουν παιδιά, η εξαφάνιση των αυτόματων πωλητών από τέτοια μέρη, η δράση «ιατρικών επισκεπτών», οι οποίοι θα εκπαιδεύουν τους νέους γονείς όχι απλώς να σιτίζουν τα παιδιά τους, αλλά και να τα γαλουχήσουν στην υγιεινή διατροφή, και η απαγόρευση μετάδοσης τηλεοπτικών διαφημίσεων τροφίμων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά έως τις 9 το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα