Μια πρώτη προσέγγιση για την Κεντροδεξιά στην Ελλάδα

Η πατρίδα μας ταλανίζεται από την βαρύτερη οικονομική κρίση των μεταπολιτευτικών χρόνων. Ο σοσιαλισμός και ο νεοφιλελευθερισμός, που έπαιξαν τόσο σημαντικό ρόλο στην ζωή της χώρας μας, έχουν χάσει την νομιμοποίηση τους. Ο μεν πρώτος κατέρρευσε το 1989 και ο δεύτερος έφερε τον ξέφρενο καταναλωτισμό μέσα σε ασύδοτες αγορές.

Έτσι γρήγορα οδηγηθήκαμε σε άκρα. Η παραγωγή και το θεμιτό κέρδος λοιδορήθηκαν και συγχρόνως δημιουργήθηκε ένα παρασιτικό, κρατικοδίαιτο, πελατειακό κράτος. Σήμερα, 40 χρόνια από την μεταπολίτευση, την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, και την οριοθέτηση της Κεντροδεξιάς

στην Ελλάδα από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, είναι απαραίτητο να υπενθυμίσουμε ότι η Κεντροδεξιά στην Ελλάδα, κυρίαρχος εκφραστής της οποίας είναι, μπορεί και πρέπει να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία, μπόρεσε να απαντήσει σε μεγάλες προκλήσεις που αφορούσαν στην συνολική πορεία του έθνους.

Τα χρόνια που κυβέρνησε η Κεντροδεξιά, βασισμένη στην ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, έδωσε έμφαση και στήριξε την βιώσιμη ανάπτυξη, κινητοποιώντας τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και όχι την αλόγιστη αύξηση της κατανάλωσης μέσα από συνεχείς δανεισμούς, μέθοδο που ακολούθησαν οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις από το 1981 και μετά.

Η Κεντροδεξιά στην Ελλάδα, έπαιρνε δύναμη από τη λαϊκή της βάση που ήταν αποτέλεσμα της καθαρής ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητάς της.

Γι’ αυτό η ενότητα της Κεντροδεξιάς σήμερα, είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαραίτητη, όχι μόνο σε επίπεδο ιδεών, αλλά και σε επίπεδο καθημερινής πολιτικής έκφρασης.

Η Ελληνική κεντροδεξιά, στηρίζει και στηρίζεται σε μια Δημοκρατική, Ευρωπαϊκή Ένωση, με χαρακτηριστικά παραγωγικής ανασύστασης και εθνικής αναδημιουργίας του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα