Μητροπολίτης Δανιήλ: Υπάρχει σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ελλάδας

Πηγή: www.romfea.gr

Απόλυτα σύμφωνος στο να γίνει το τζαμί στην Αθήνα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

“Το τζαμί πρέπει να γίνει στην Αθήνα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβαςμιώτατος, “για να μπορούν να ελέγχονται οι φονταμενταλιστές”.

Επίσης ο κ. Δανιήλ πρόσθεσε: “Να μπορούν να κινούνται φανερά, να γνωρίζουμε που συγκεντρώνονται”.

“Όμως το πρόβλημα που δεν γίνεται το τζαμί δεν είναι του ελληνικού κράτους, αλλά των διάφορων ομάδων των μουσουλμάνων που διαφωνούν μεταξύ

τους” δήλωσε ο κ. Δανιήλ, ο οποίος
αναφέρθηκε και στη γειτονική χώρα λέγοντας πως “δεν είναι δυνατόν ο Ερντογάν να διορίζει ιμάμη ή μουφτή στην Ελλάδα”.

Συμπλήρωσε επίσης πως οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα απολαμβάνουν περισσότερα προνόμια από τους μουσουλμάνους στην Τουρκία.

Ερωτηθείς αν θέλει να γίνει στο Μοναστηράκι το Τζάμι, ο Μητροπολίτης Καισαριανής τόνισε: “Όχι δεν θέλω να γίνει στο Μοναστηράκι, γιατί η Μονή Καισαριανής είχε ένα γυναικείο Μοναστήρι της Παναγίας της Παντανάσσης.”

Στη συνέχεια ο κ. Δανιήλ μίλησε για σχέδιο αποχριστιανοποίησης στην χώρα μας και τάχθηκε σφόδρα κατά του συμφώνου συμβίωσης.

“Το κράτος έχει την εξουσία να νομοθετήσει ότι θέλει ακόμα και να παντρεύεται ένας άνθρωπος με ένα ζώο! Τώρα γιατί πρέπει τις αποφάσεις του κράτους να τις προσυπογράψουμε εμείς;” αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Καισαριανής.

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: “Γιατί πρέπει εγώ ως εκκλησία να αλλάξω την άποψή μου; Όχι δεν συμφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης.”

“Εγώ από τον άμβωνα θα μεταφέρω αυτά που λέει ο Κύριος! Ο Κύριος το λέει αυτό; Δεν το λέει! Δηλαδή να πω εγώ στον Χριστό: Κύριε, είσαι αναχρονιστικός που δεν το δέχεσαι…Εγώ δεν μπορώ να πω αντίθετα σ΄αυτά που λεει ο Χριστός”, ανέφερε κλείνοντας ο κ. Δανιήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα