Ο Μπερλουσκόνι στηρίζει κυβέρνηση Μπερσάνι. Αν…

Σε έναν απρόσμενο πολιτικό ελιγμό οδηγείται η ιταλική Κεντροδεξιά υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αν πιστέψει κανείς τις διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με αυτές, ο “Καβαλιέρε” θα ήταν διατεθειμένος να υποχωρήσει και να συμφωνήσει στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με την Κεντροαριστερά, υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, με την προϋπόθεση ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα δεχθεί να ψηφίσει για διάδοχο του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην Προεδρία

της Ιταλικής Δημοκρατίας, έναν πολιτικό προερχόμενο από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Ένας τέτοιος “μεγάλος συμβιβασμός” φαίνεται να διευκολύνει τους ηγέτες και των δυο παρατάξεων. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλει να εκδιώξει τον Αριστερό Ναπολιτάνο από το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς του χρεώνει, μεταξύ άλλων, συμπαιγνία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μάριο Μόντι για την απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία, στα τέλη του 2011.

Ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι από την άλλη, επιθυμεί να αποφύγει τις νέες εκλογές, καθώς το πιθανότερο είναι ότι η Κεντροαριστερά θα του γυρίσει στην πλάτη, και θα στραφει στον δήμαρχο της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι, ως ηγέτη και υποψήφιο πρωθυπουργό, λόγω της υψηλότερης δημοφιλίας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα