Ο Κέρι τηλεφώνησε σε Αμπάς και Πέρες

Ένα “γεμάτο” Σαββατοκύριακο είχε ο Τζον Κέρι στο State Department, μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, και ο έμπειρος πολιτικός φρόντισε να πραγματοποιήσει μια σειρά από σημαντικές τηλεφωνικές επαφές.

Έτσι, είχε συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον Ισραηλινό ομόλογο του Αμπάς Σιμόν Πέρες, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μέση Ανατολή, και να εκφράσει το ενδιαφέρον του για την προώθηση ουσιαστικών

λύσεων. Ταυτόχρονα, με τον Σιμόν Πέρες συζήτησαν και τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται στο Ισραήλ μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές για την Κνεσέτ, και την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που δόθηκε από τον Πέρες στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Τζον Κέρι είχε ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να πληροφορηθεί τις τελευταίες εξελίξεις από τις έρευνες γύρω από την επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι σε βάρος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα