Ο Σαμαράς… έβαλε στοίχημα με τον Σουλτς για την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

(Photo Eurokinissi)

Η σειρά κρίσιμων συναντήσεων του Αντώνη Σαμαρά με την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, είχε μεταξύ άλλων και την εμβληματική σημειολογία του τετ-α-τετ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Μάρτιν Σουλτς προέρχεται από την οικογένεια της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς, βρίσκεται ωστόσο στο πλευρό της Ελλάδας καθόλη

τη διάρκεια της κρίσης των τελευταίων ετών, στηρίζοντας ανοιχτά την προσπάθεια της χώρας μας να αφήσει πίσω την ύφεση, και να διεκδικήσει ένα μέλλον χωρίς δανεικά.

Παράλληλα, ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μάρτιν Σουλτς θα δώσει τη δική του μάχη στις ευρωκλογές του 2014, όχι τόσο απέναντι στην ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, αλλά κυρίως απέναντι στα άκρα, που ενδυναμώνουν και διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο εκπροσώπησης στο Στρασβούργο.

Οι ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014, και στη σημερινή συνάντησή του με τον Μάρτιν Σουλτς, ο Αντώνης Σαμαράς προσδιόρισε ως στοίχημα συνολικά για την Ευρώπη την ηγεσία της Αθήνας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Στις κοινές δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνάντησή τους, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε με έμφαση ότι η Προεδρία της χώρας μας στην Ε.Ε. αποτελεί μια ευκαιρία για την Ευρώπη, και θα στηριχτεί-αναδείξει αρχές όπως την αλληλεγγύη, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, ενισχύοντας παράλλληλα την ευρωπαϊκή ενοποίηση που είναι απαραίτητη για την κοινή ήπειρό μας, ιδίως σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο Μάρτιν Σουλτς από την πλευρά του, επαίνεσε τις προσπάθειες της Ελλάδας υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά για να βγει από την ύφεση, και επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί στη χώρα μας η ευκαιρία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, μόνη της, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα των θυσιών των Ελλήνων πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα