Ο Τόμσεν ρίχνει σκιές στην υπόθεση Εθνικής-Eurobank

Από τη σημαντική τοποθέτηση του Πολ Τόμσεν στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, μπορεί κανείς να απομονώσει πολλά και ενδιαφέροντα σημεία για την Ελλάδα και… όσα μας περιμένουν.

Ο “εκπρόσωπος” του ΔΝΤ άλλωστε είναι ο κατεξοχήν βαθύς γνώστης της πορείας του Μνημονίου,

των αστοχιών του, και της όποιας προόδου έχει σημειώσει μέχρι σήμερα η ελληνική οικονομία, μπορεί λοιπόν μάλλον καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο να προβλέψει τι θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον.

Ο Πολ Τόμσεν προέβλεψε ότι δεν θα χρειαστούν άλλα δημοσιονομικά μέτρα, όσο η κυβέρνηση… κάνει τη δουλειά της και τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. Προέβλεψε ότι θα απολυθούν κι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, όσοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, όπως σχολίασε με νόημα. Προέβλεψε ότι μέχρι το 2022, το χρέος της Ελλάδας θα κινηθεί κάτω από το 110% του ΑΕΠ, εφόσον φυσικά τηρηθούν όλα τα παραπάνω.

Σύμφωνα με τον Πολ Τόμσεν, το ποτήρι αρχίζει πλέον να γεμίζει, και οι επενδυτές θα δουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και προσοχή την Ελλάδα και τις ευκαιρίες που προσφέρει πλέον. Εστίασε στην ανάγκη ουσιαστικών αποτελεσμάτων στο πεδίο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και… επέμεινε σε αυτό.

Πάνω από όλα όμως, η αποστροφή του για το θέμα της συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας-Eurobank, ήταν η πιο αποκαλυπτική, εκείνη που ρίχνει σκιές στο όλο εγχείρημα: “Η τρόικα δεν είχε εγκρίνει ποτέ τη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank. Είχαμε εγείρει από νωρίς ανησυχίες για το αν αυτή η συναλλαγή ήταν σωστή σε επίπεδο πολιτικής. Και φυσικά, ήταν σαφές ότι και οι δυο τράπεζες θα χρειάζονταν πρόσθετη στήριξη ρευστότητας από τον EFSF”, ήταν τα λόγια του Πολ Τόμσεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα