Ο Τσίπρας και οι αρνήσεις των κορυφαίων

Με την εύγλωττη εξαίρεση της Ρένας Δούρου, η οποία έδειξε για άλλη μια φορά ότι προτάσσει το παραταξιακό συμφέρον από τους όποιους προσωπικούς πολιτικούς σχεδιασμούς. οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ γύρισαν την πλάτη τους στον Αλέξη Τσίπρα. Και αρνήθηκαν να δοκιμαστούν στις εκλογές του Μαϊου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποτέλεμα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καταφύγει

σε “δεύτερες λύσεις”.

Η στάση που κράτησαν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικά διπλή ανάγνωση: Κάποιοι θεωρούν ότι, μπροστά στο ενδεχόμενο να διεκδικήσουν έναν υπουργικό θώκο σε μια αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι κορυφαίοι προτίμησαν να περιμένουν, και να δώσουν συντεταγμένα τη μάχη των εθνικών εκλογών.

Κάποιοι άλλοι επισημαίνουν ότι παρά το προβάδισμα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει ακόμη να διαμορφώσει αέρα νίκης σε επίπεδο κοινωνίας. Γι’ αυτό και αρκετά κορυφαία στελέχη δίστασαν να πάρουν την απόφαση να δώσουν μια μάχη στις τοπικές κοινωνίες, με αβέβαιη έκβαση.

Σε κάθε περίπτωση, η διαπίστωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας “έφαγε πόρτα” από τους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εμφανής. Το ερώτημα είναι πόσο θα επηρεάσει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ όχι τόσο στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά με φόντο τις εθνικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα