Ομπάμα: ΗΠΑ και Ευρώπη ενωμένες. Η Ρωσία μόνη της

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως η στάση της Ρωσίας είναι αντίθετη στους διεθνείς κανόνες, καθώς “τα σύνορα δεν μπορεί να αλλάζουν τόσο εύκολα”.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο κόσμος στην Ουκρανία ξεσηκώθηκε για να αντισταθεί στην κυβέρνηση Γιανουκόβιτς, η οποία ήταν διεφθαρμένη και είχε τη στήριξη της Ρωσίας.

“Εμείς αυτό που θέλουμε είναι ο ουκρανικός λαός να έχει τη δυνατότητα να παίρνει μόνος του τις αποφάσεις που επιθυμεί. Όπως όλος ο ελεύθερος κόσμος στον

κόσμο”.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα μετά το πέρας της συνόδου ΕΕ-ΗΠΑ ότι ο κόσμος είναι «πιο σίγουρος και πιο δίκαιος όταν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι αλληλέγγυες».

«Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι ενωμένες» όσον αφορά την ουκρανική κρίση και «η Ρωσία είναι μόνη της» πρόσθεσε ο Ομπάμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ομπάμα εκτίμησε ότι η ουκρανική κρίση αποδεικνύει την ανάγκη η Ευρώπη να διαφοροποιήσει τις πηγές από όπου προμηθεύεται ενέργειά, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του συζητά με την Ευρώπη για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας, στην περίπτωση που η Μόσχα προχωρήσει περαιτέρω στο έδαφος της Ουκρανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα