Οι τελευταίες… πινελιές, πριν από την απογευματινή συνάντηση Σαμαρά-τρόικας

Προσπάθειες να κλείσουν τα περισσότερα από τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά με την τρόικα καταβάλλονται τις τελευταίες ώρες από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στόχος είναι στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά που θα πραγματοποιηθεί , εκτός απροόπτου στις 7 στο Μέγαρο Μαξίμου, να επισημαοποιηθεί η συμφωνία σε συγκεκριμένα ζητήματα, αν και στο Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν στην παρούσα φάση να κρατούν μικρό καλάθι.

Οπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής,

τα δύο καυτά ζητήματα, αυτό των απολύσεων στο Δημόσιο αλλά και η συνέχιση της πρακτικής της είσπραξης του χαρατσιού για τα ακίνητα με το λογαριασμό της ΔΕΗ , δεν θα κλείσουν σήμερα.

Στο οικονομικό επιτελείο πάντως εκτιμούν πως είναι πιθανό σήμερα να κλειδώσει η συμφωνία όσον αφορά διευκολύνσεις στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, κάτι που εκτιμούν πως θα βελτιώσει και το κλίμα σε επίπεδο κοινωνίας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει σήμερα οριστική συμφωνία για όλα τα καυτά ζητήματα τότε είναι πολύ πιθανό η τρόικα να επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Κυβερνητικά στελεχη πάντως εμφανίζονται αισιόδοξα πως οι πιθανές καθυστερήσεις δεν θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις που αναμένεται να αποφασισθεί μέσα στο Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα