Πάπας: Υπάρχουν Μαφίες που σκλάβωσαν τον κόσμο

Ορίστε κάτι ακόμη που δεν είχαμε συνηθίσει: Ένας Ποντίφικας να μιλάει μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος της πλατείας του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, εκτός κειμένου. Από στήθους. Προκειμένου να δείξει ότι όσα λέει, βγαίνουν από την καρδιά και το μυαλό του, και δεν αποτελούν απρόσωπη ρητορική ενός συμβούλου που ετοίμασε τη συγκεκριμένη ομιλία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέπληξε και πάλι, καθώς όχι μόνο μίλησε σήμερα εκτός κειμένου, αλλά άγγιξε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο για την ιταλική κοινωνία θέμα, το οποίο φρόντισε να προσαρμόσει στη συγκυρία της τρέχουσας εποχής.

Με αφορμή

την αγιοποίηση ενός ιερέα ο οποίος δολοφονήθηκε το 1993 από τη Μαφία στην Ιταλία, ο νέος επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας μίλησε για τις “μαφίες που μετέτρεψαν τους ανθρώπους σε σκλάβους”. Και συνέχισε, στο ίδιο πνεύμα:

“Αισθάνομαι τον πόνο των ανδρών, των γυναικών, ακόμη και των παιδιών που πέφτουν θύμα εκμετάλλευσης από διάφορες μαφίες. Υποχρεώνονται να κάνουν μια δουλειά που τους μετατρέπει σε σκλάβους. Πίσω από τη σκλαβιά αυτή υπάρχουν μαφίες. Προσευχόμαστε για τους ανθρώπους αυτούς, να στραφούν στον Θεό”, ήταν τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας, που από τα χρόνια της διακονίας του ως Αριχεπίσκοπος της Αργεντινής είχε δώσει δείγματα γραφής ως επαναστατικό πνεύμα, έχει ήδη καταγράψει πολλές δημόσιες ομιλίες του, στις οποίες ανοίγει ζητήματα πολιτικής και κοινωνικής φύσεως, τα οποία οι προκάτοχοί του απέφευγαν να αγγίζουν.

Τουλάχιστον, όχι με την ένταση και την… αντιδραστική διάθεση που χαρακτηρίζουν τις δικές του παρεμβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα