ΣΔΟΕ: Κανένα στοιχείο για παράνομο πλουτισμό εκκλησιαστικού προσώπου

Eπιστολή του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, αναγνώσθηκε σήμερα στην Ιερά Σύνοδο, με την οποία γίνεται αναφορά στο θέμα της περιουσιακής κατάστασης ορισμένων κληρικών.

  Στην επιστολή του ο κ. Στασινόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «μέχρι σήμερα δεν διακριβώθηκε η βασιμότητα των καταγγελιών και ότι εφ΄όσον, από την επεξεργασία του συνόλου των στοιχείων προκύψει μη αιτιολογημένη, από τα δηλωθέντα εισοδήματα, περιουσιακή κατάσταση, θα κληθεί ο ελεγχόμενος για να ενημερώσει περί αυτών».

 Ο

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μόλις άρχισε η συνεδρίαση, ενημέρωσε τους ιεράρχες λέγοντας, ότι «κατόπιν του παρατεταμένου δημοσιογραφικού θορύβου, περί των ελέγχων του ΣΔΟΕ για φορολογικώς αδικαιολόγητο πλουτισμό εκκλησιαστικών προσώπων, απέστειλε επιστολή προς τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, για το αν υπάρχουν σε εξέλιξη ελεγκτικές διαδικασίες για το θέμα αυτό και σε θετική περίπτωση, να χορηγηθούν αντίγραφα των πορισμάτων προς την Ιερά Σύνοδο, έτσι ώστε να γίνουν οι σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους ενέργειες».

 Παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τους ιεράρχες και για την επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών Όλαφ Φίκσε Τβέτ (Olav Fykse Tveit) και του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών δρ Γκι Λιάγκρ (Guy Liagre). Οι δύο γραμματείς ενημερώθηκαν από τον αρχιεπίσκοπο σχετικά με την κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

  Εξάλλου, όπως σημειώνεται στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, με την ευκαιρία της απονομής στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη, απευθύνθηκε ανοικτή επιστολή προς την ΕΕ για την επίλυση της χρηματοπιστωτικής κρίσης όπου τονίζονται τα εξής:

  «Ο λαός της Ελλάδος κατηγορείται δια την κρίσιν ταύτην ανά την Ευρώπην. Η ευθύνη δια την κατάστασιν ταύτην βαρύνει και την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκήν Ένωσιν, τόσον τους δανειστάς, όσον και τους δανειολήπτας. Απευθύνομεν έκκλησιν προς την Ευρωπαϊκήν Ένωσιν να αντιμετωπίση ταύτην, ουχί μόνον ως κρίσιν ελληνικήν, αλλά ως κρίσιν ευρωπαϊκήν. Έκαστος υπέχει ευθύνας δια τον ρόλον, τον οποίον διεδραμάτισεν και δια την ανταπόκρισιν την οποίαν προσφέρει.

 Η ευρωπαϊκή ιστορία μας διδάσκει, ότι αι χρηματοοικονομικαί κρίσεις έχουσι πάντοτε μίαν ανθρωπιστικήν και κοινωνικήν διάστασιν, η οποία είναι δυνατόν να οδηγήση εις πολιτικήν κρίσιν. Από κοινού μετά της Εκκλησίας της Ελλάδος λαμβάνομεν επίσης σοβαρώς υπ΄όψει τας πολιτικάς και κοινωνικάς επιπτώσεις του διογκουμένου ρατσισμού και εξτρεμισμού εν Ελλάδι. Νέφη καταιγίδος συγκεντρώνονται εις τον ορίζοντα και δεν είναι δυνατόν ούτε να αγνοηθούν ούτε να εξορκισθούν.

    Το Παγκόσμιον Συμβούλιον Εκκλησιών και το Συμβούλιον Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, συμπαρίστανται εις την Ευρωπαϊκήν Ένωσιν και τον λαόν της Ελλάδος, ώστε από κοινού να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν την κρίσιν ταύτην επί παντός επιπέδου: χρηματοπιστωτικού, ανθρωπιστικού, ηθικού, πολιτικού και

Keywords
Τυχαία Θέματα