Σε διαθεσιμότητα ανθυπαστυνόμος για πλαστογραφία

Για πλαστογραφία από κοινού, εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων και πλημμελή φύλαξη υπηρεσιακού οπλισμού συνελήφθη ένας 50χρονος ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Λήμνου.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η δικογραφία περιλαμβάνει, ως συναυτουργό στην πράξη της πλαστογραφίας, ένα 47χρονο ημεδαπό, ο οποίος δεν συνελήφθη,

καθώς η συμμετοχή του προσδιορίστηκε εκτός των ορίων του αυτοφώρου.

Μετά από καταγγελίες, στο νησί μετέβη κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και εξακριβώθηκε ότι είχε πλάστες πινακίδες κυκλοφορίας το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Ανθυπαστυνόμος. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε παραχωρηθεί, για χρήση στον Ανθυπαστυνόμο, από τον 47χρονο συγκατηγορούμενο του, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης.

Μάλιστα από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι πλαστές πινακίδες αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα, διαφορετικού τύπου, τις οποίες ο ιδιοκτήτης είχε δηλώσει την απώλεια τους το 2009 από την Λιβαδειά Βοιωτίας.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την έρευνα, μέσα στο αυτοκίνητο, ο Ανθυπαστυνόμος είχε αφήσει το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ σημειώνεται ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο και η κλειδαριά της μίζας είχε υποστεί τροποποίηση, ώστε να ενεργοποιείται με οποιοδήποτε κλειδί.

Ο συλληφθείς αστυνομικός οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ το αυτοκίνητο και οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας κατασχεθήκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα