Στον ανακριτή της δίκης Άκη ο Μιχάλης Μιχαηλίδης

Ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης βρίσκεται ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του Κύπριου πρώην υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη, προφυλακισμένου στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, που κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την προμήθεια των TORM1.

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, μετά την αποδοχή της κυπριακής δικαιοσύνης στο αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση του, μεταφέρθηκε χθες

το βράδυ στην Αθήνα και σήμερα οδηγήθηκε στον Γαβριήλ Μαλλή, ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, ζήτησε δε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Η κατηγορία σε βάρος του Μιχάλη Μιχαηλίδη, όπως και σε βάρος του πατέρα του, αφορά εμπλοκή τους σε διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρονται να δόθηκαν για την προμήθεια από το υπουργείο Άμυνας του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος TOR M1, επί υπουργίας ‘Ακη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, που έχει συνταχθεί σε βάρος των δύο Κύπριων κατηγορουμένων, προέκυψαν στοιχεία για μεταφορά χρημάτων μέσω υπεράκτιας εταιρείας σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.

Η εταιρεία, βάση του υλικού των ανακριτών, «δέχθηκε» εμβάσματα εκατομμυρίων που φαίνεται να έχουν αποσταλεί από τον – καταζητούμενο – Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ιδιοκτήτη της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan, στην οποία η δικογραφία για τα ρωσικά όπλα, αποδίδει ρόλο «κουμπαρά» στην διακίνηση παράνομων χρημάτων.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της εταιρίας Drumillan εμφανιζόταν ο επιχειρηματίας Βλάσσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας τον Οκτώβρη του 2012.

Σύμφωνα με τον εξάδελφο και επί σειρά ετών δεξί χέρι του κ.Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, ο γιος του Ντίνου Μιχαηλίδη του είχε δώσει σε μετρητά ποσό 400.000 δολαρίων το 2001 στην Ελβετία, προκειμένου να τα δώσει στην πρώην σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου για να συναινέσει στην έκδοση διαζυγίου.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, διά του συνηγόρου του Χρήστου Στάθη, αρνείται την κατηγορία και τονίζει ότι ο ισχυρισμός Ζήγρα «πάσχει», καθώς το επίμαχο διαζύγιο του κ. Τσοχατζόπουλου με την πρώην σύζυγο του εκδόθηκε το 2004 και όχι το 2001.

Σύμφωνα με το κ. Στάθη, τα χρήματα που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό του εντολέα του, περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια και φαίνεται να προέρχονται από τον Αλ Σαγιάντ Φουάντ, αλλά και ανεκτέλεστες επιταγές, ύψους άνω των 7 εκατ. δολαρίων, που συνυπολογίζονται από τους ανακριτές, αποτελούν πληρωμές από νόμιμες δραστηριότητες, καθώς ο Μιχάλης Μιχαηλίδης είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τον καταζητούμενο εδώ και μήνες Φουάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα