Συλλήψεις σε 16 αεροδρόμια της Ευρώπης για απάτες με πιστωτικές

Επιχείρηση «σκούπα» έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις της Europol σε 38 αεροδρόμια όλης της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, στο πλαίσιο της διάλυσης ενός δικτύου που ευθυνόταν για απάτες με πλαστές πιστωτικές κάρτες μέσω των οποίων γινόταν αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, συνελήφθησαν 43 άτομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ευρωπαϊκού γραφείου της Europol: «Η διεθνής επιχείρηση διεξήχθη σε 38 αεροδρόμια 16 ευρωπαϊκών χωρών όπου οι δυνάμεις της τάξης αναπτύχθηκαν για να συλλάβουν και να ανακρίνουν

άτομα τα οποία επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα στις 27 Ιουνίου».

«Αυτοί που είχαν στην κατοχή τους αεροπορικά εισιτήρια αγορασμένα χάρη σε υποκλαπέντα τραπεζικά δεδομένα δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν και ανακρίθηκαν από την αστυνομία, η οποία τους περίμενε», ενώ όπως αναφέρετε στην ανακοίνωση η επιχείρηση αυτή σχεδιαζόταν επτά μήνες.

Σαράντα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν, εκ των οποίων επτά στη Βρετανία, επτά στην Ελλάδα, πέντε στην Ολλανδία, τέσσερα στην Ιρλανδία και τέσσερα στην Ισπανία. Άλλες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Αυστρία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Μερικοί από τους συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, όπως το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, η λαθραία μετανάστευση και η πλαστογραφία εγγράφων, ενώ σε βάρος τους είχαν ήδη εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα