Συνάντηση Δαββέτα – Καράογλου για τον πολιτισμό στη Θεσσαλονίκη

Τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και σύμβουλο του Πρωθυπουργού για θέματα πολιτισμού, καθηγητή φιλοσοφίας της Τέχνης του πανεπιστημίου των Παρισίων κ. Δημοσθένη Δαββέτα, υποδέχτηκε την Τρίτη στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και συζήτησε μαζί του για το πώς ο πολιτισμός μπορεί να καθορίσει το μέλλον της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014.

Ο κ. Δαββέτας δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη,

την πόλη που πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια όπως ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. θα προτείνει η Θεσσαλονίκη να εκπροσωπήσει την πατρίδα μας στην 1η Μπιενάλε ποίησης.

«Εύχομαι η Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Δαββέτας, «να καταλάβει ότι ο πολιτισμός δεν είναι μόνο ιδέες και καλλιέργεια, αλλά κυρίως εκπαίδευση και οικονομία. Με μια σειρά από πολιτιστικά σχέδια μπορούμε και θέσεις εργασίας να δημιουργήσουμε και την εικόνα της επικοινωνίας να φτιάξουμε, μα κυρίως να δώσουμε μια άλλη αίσθηση νοοτροπίας, πνευματικής και ηθικής στάσης στην καθημερινότητά των κατοίκων απέναντι στα προβλήματα της κρίσης που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Παίρνοντας το λόγο με τη σειρά του, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε ότι «ο πολιτισμός είναι ο αέναος μύθος και η πραγματικότητα που κινούν την ιστορία στην πατρίδα μας και πλάθουν την υπαρξιακή μας συνείδηση».

Μάλιστα ο κ. Καράογλου έφερε ως παράδειγμα τον Μέγα Αλέξανδρο, για τον οποίο είπε ότι «ως μεγάλος στρατηλάτης μετέφερε το ελληνικό πνεύμα, τη διοίκηση και τις επιστήμες σε κάθε γωνιά της υφηλίου και ως πολιτισμικός αναμορφωτής του αρχαίου και σύγχρονου κόσμου, αποτέλεσε προπομπό της λογικής του ενιαίου κράτους, εφαρμόζοντας πρώτος από όλους ένα μοντέλο διοίκησης πάνω στο οποίο βασίστηκαν πολλές σύγχρονες δομές, όπως και αυτή της Ε.Ε».

Keywords
Τυχαία Θέματα