Τα κόμικς και η κρίση

Τα κόμικς έχουν αυτό το μήνα την τιμητική τους καθώς άλλη μία εικαστική έκθεση με θέμα «το comic και η κρίση» πραγματοποιείται στο ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα). Με αφορμή τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που υφίστανται η Ελλάδα, η Ισπανία και η Αργεντινή τα τελευταία χρόνια, το Ινστιτούτο Θερβάντες,

ως συνδετικός κρίκος, ανοίγει διάλογο πάνω σε αυτό το επίκαιρο θέμα μεταξύ των καλλιτεχνών των τριών χωρών. Οι δημιουργοί Μπερνάρντο Βεργκάρα και Μανέλ Φοντεβίλα, από την Ισπανία, Μπερνάρντο Έρλιχ, από την Αργεντινή, και Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Μιχάλης Διαλυνάς και Πέτρος Χριστούλιας, από την Ελλάδα, απαθανατίζουν στο χαρτί τις ιστορίες τους και τις απόψεις τους για την κρίση, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα και τεχνικές. Την επιμέλεια της ομαδικής αυτής έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 13 Απριλίου ανέλαβε η Λήδα Τσενέ, καλλιτεχνική διευθύντρια του Comicdom Con Athens. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται δύο στρογγυλά τραπέζια γύρω από την τέχνη των κόμικς. «Η αναλογική τέχνη στην ψηφιακή εποχή» είναι το θέμα γύρω από το οποίο θα επικεντρωθούν οι Μιχάλης Αρφαράς (εικαστικός, καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και διευθυντής του τομέα χαρακτικής), Θανάσης Πέτρου (δημιουργός κόμικς) και Δημήτρης Βανέλλης (συγγραφέας και σεναριογράφος κόμικς) στις 20 Μαρτίου. Λίγες μέρες αργότερα, στις 10 Απριλίου, ο Γιάννης Κουκουλάς (ιστορικός τέχνης), ο Σπύρος Δερβενιώτης (σκιτσογράφος) και o Γιώργος Μπότσος, (δημιουργό κόμικς) θα συζητήσουν για τα κόμικς και την κρίση. Η ώρα έναρξης των συναντήσεων αυτών έχει οριστεί για τις 7.30 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα