Τατσόπουλος: Έπρεπε να στηρίξει τον Καμίνη ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πάρει η Δούρου την Περιφέρεια

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας στον ΒΗΜΑ FMεξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να στηρίξει Καμίνη και Μπουτάρη, ξεκαθαρίζει ότι θα ψηφίσει Δούρου για την περιφέρεια Αττικής και δεν κρύβει ότι συμπαθεί τον Πάγκαλο, παρά τις «χοντράδες

που λέει».

«Μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Σακελλαρίδη – και της Δούρου, που είναι φίλη μου και ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που γνώριζα από παλιά στον ΣΥΡΙΖΑ – έκανα μια ανάρτηση και είπα ότι τους θεωρώ και τους δύο εξαιρετικές επιλογές από τις στενά κομματικές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι θα μπορούσε να κάνει πολύ χειρότερες.

Από εκεί και πέρα, όμως, θεωρώ λάθος ότι η Κεντροαριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβηκαν με ένα κοινό ψηφοδέλτιο, για να μαζέψουν τον Δήμο με συνοπτικές διαδικασίες. Από τη στιγμή λοιπόν που κατεβαίνουν με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, επιβάλλεται στο β’ γύρο, όποιος και αν περάσει, να ενισχύσει τον άλλον. Το θεωρώ δεδομένο και όχι απίθανο. Κατά πολύ μεγάλο ποσοστό θεωρώ ότι θα περάσει ο Καμίνης και κατά μικρότερο ο Σακελλαρίδης στον β’ γύρο και αν περάσουν μαζί θα είναι τότε ένα πολύ γλυκό δίλημμα ανάμεσα σε πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Αν είσαι ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσεις Σακελλαρίδη.

Εγώ θα ψηφίσω Καμίνη. Αλλά εάν, ο μη γένοιτο, δεν περάσει ο Καμίνης στον β’ γύρο, θα ψηφίσω Σακελλαρίδη. Στον α’ γύρο θα ψηφίσω Καμίνη και ήμουν η μειοψηφία της μειοψηφίας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι πρέπει να στηρίξει τον Καμίνη και να μην κατεβάσει δικό του υποψήφιο. Οπως έπρεπε να στηρίξει και τον Μπουτάρη, αλλά θα ήταν ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ αν το έκανε αυτό το πράγμα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Για την περιφέρεια Αττικής, την Ρένα Δούρου και τον Πάγκαλο είπε:

«Η Περιφέρεια είναι ένα πιο ντελικάτο πράγμα. Θα ήθελα να την πάρει η Ρένα Δούρου. Θεωρώ ότι ήταν από τις πιο άξιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα είχα ιδιαίτερες τύψεις να ψηφίσω Δούρου στον β’ γύρο απέναντι στον Σγουρό, εάν περάσει. Νομίζω ότι (ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν θα το πει, εάν έχει χάσει τον Καμίνη, τον Μπουτάρη και πιθανότατα τον Πειραιά, ότι έχει το 1/3 της χώρας, ακόμη και αν πάρει την Περιφέρεια και νομίζω ότι θα την πάρει η Δούρου. Ναι, θα ψηφίσω Δούρου τελικά. Αλλά επειδή προέκυψε και το ζήτημα με το μπικίνι και τον Πάγκαλο, με τις δηλώσεις του, τον συμπαθώ διαχρονικά, ανεξάρτητα από τα διάφορα ψιλοσκάνδαλα και μεγάλα σκάνδαλα που βγαίνουν κατά καιρούς με τις δηλώσεις του και έχει εμπειρία.

Τώρα, το πρόβλημά μου είναι ότι ο Πάγκαλος κατά καιρούς, με το παγκάλειο ύφος που έχει υιοθετήσει, λέει μερικές χοντράδες, αλλά έχουν ειπωθεί και αρκετές χοντράδες εναντίον του. Το θέμα δεν είναι μία ή άλλη, να ισοφαρίσουμε δηλαδή τις χοντράδες, διότι έχει πει και χοντράδες εναντίον μου. Δεν σημαίνει ότι τον συμπαθώ λιγότερο γι’ αυτό, αλλά άλλο είναι το ζητούμενο στην ιστορία. Ήρθε ο Πάγκαλος να θέσει ένα ζήτημα υπαρκτό, το οποίο είναι το ζήτημα της παράνομης αφισοκόλλησης. Μετά τη δήλωσή του, ποιος συζητούσε για το θέμα της παράνομης αφισοκόλλησης; Κανένας.

Μίλαγαν όλοι για το σεξισμό και το πώς μιλάει για τις γυναίκες. Το θέμα είναι ακριβώς με τις χοντράδες κι εγώ δεν είμαι της κορεκτίλας και δεν προσέχω τα λόγια μου και το έχω αποδείξει και το έχω πληρώσει. Είναι ότι οι χοντράδες μεταθέτουν τη συζήτηση από αυτό στο οποίο εσύ θέλεις να εστιάσεις σε κάτι που δεν περιμένεις. Αυτό ήταν το θέμα. Με τις σεξιστικές χοντράδες που είπε, κανείς δεν ασχολήθηκε με την παράνομη αφισορύπανση που έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί και να μην κάνει. Και βεβαίως ρύπανση με προεκλογικό υλικό κάνουν όλοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα