Τον Οκτώβριο οι εκλογές στην Αίγυπτο

Η Αίγυπτος μπορεί να διεξάγει βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο βγαίνοντας από την ταραχώδη πολιτική κατάσταση των τελευταίων έξι μηνών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MENA, το οποίο επικαλείται τα λεγόμενα του προέδρου Mohamed Mursi την Τετάρτη.

Το αρχικό σχέδιο του προέδρου ήταν μια εκλογική διαδικασία τεσσάρων σταδίων που θα ξεκινούσε στα τέλη Απριλίου και θα δημιουργούσε ένα κοινοβούλιο τον Ιούλιο, αλλά το πρόγραμμα

ανατράπηκε όταν ένα δικαστήριο ακύρωσε απόφαση του, ανατρέποντας έτσι το χρονοδιάγραμμα.

Ο Mohamed Mursi σχολίασε πως η έγκριση νέου εκλογικού νόμου θα μπορούσε να πάρει δυόμιση μήνες και πως, σε αυτή την περίπτωση, οι προετοιμασίες για τις εκλογές θα χρειάζονταν άλλους δύο μήνες. «Ίσως οι εκλογές πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο», δήλωσε, σύμφωνα με το MENA.

Η καθυστέρηση αυτή θα δώσει στην κυβέρνηση αρκετό χρονικό διάστημα, ώστε να διαπραγματευτεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ένα δάνειο 4.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θεωρεί απαραίτητα για την αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής κρίσης της Αιγύπτου. Ωστόσο αυτό σίγουρα θα συνεπάγεται μέτρα λιτότητας, καθόλου δημοφιλή στο λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα