«Τσουχτερά» πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ

Αυστηρότερες κυρώσεις και μεγαλύτερα πρόστιμα περιμένουν από σήμερα Δευτέρα τους οδηγούς που κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα.

Πλέον γίνεται δυνατή η αξιοποίηση της διασταύρωσης των στοιχείων που διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών και του αρχείου ασφαλισμένων οχημάτων των ασφαλιστικών εταιρειών.

Κάθε αυτοκίνητο που έχει άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας, πρέπει να είναι ασφαλισμένο ανεξαρτήτως αν χρησιμοποιείται ή παραμένει ακίνητο, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την διασταύρωση των στοιχείων των ιδιοκτητών ΙΧ, τα ανασφάλιστα οχήματα θα λαμβάνουν

ειδοποιητήριο από την ΓΓΠΣ με το οποίο θα καλούνται εντός 8 ημερών να προχωρήσουν στην ασφάλισή του, καταβάλλοντας και παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

Μάλιστα, εφόσον εντοπιστούν από έλεγχο των αστυνομικών αρχών να κυκλοφορούν ανασφάλιστοι θα αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας για δέκα ημέρες και θα επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ, εάν το ανασφάλιστο όχημα είναι επιβατικό ΙΧ, και πρόστιμο 250 ευρώ, εάν αφορά δίκυκλα.

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που τα ανασφάλιστα οχήματα εμπλακούν σε ατύχημα το τε οι κυρώσεις θα είναι ακόμη πιο αυστηρές, καθώς θα αφαιρείται από τους ιδιοκτήτες, το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας για δυο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία έτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα