Βορίδης: Αν δεν είχα φιλοδοξίες… θα ψάρευα

(Photo Eurokinissi)

Ο αποκλεισμός του Μάκη Βορίδη από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν ένα από τα θέματα “αιχμής” που απασχόλησαν το παρασκήνιο και τα πολιτικά κουτσομπολιά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έχει… φρενάρει εδώ και έναν χρόνο την πολιτικά ανοδική πορεία του, καθώς μετά τη μετακίνησή του από τον Λαϊκό

Ορθόδοξο Συναγερμό, κέρδισε με δυσκολία την πρώτη θέση στην Περιφέρεια Αττικής, αν και δεν υπήρξε “βαρύς” αντίπαλος απέναντί του, δεν έγινε υπουργός στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά που σχηματίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι, λόγω του βέτο που είχε βάλει ο Φώτης Κουβέλης, και δεν έγινε υπουργός ούτε την προηγούμενη εβδομάδα, παρόλο που η ΔΗΜΑΡ και… το βέτο της δεν υπήρχαν πλέον ως εμπόδια.

Μιλώντας σήμερα στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά” και τη δημοσιογράφο Πηνελόπη Γαβρά, ο Μάκης Βορίδης εκθέτει τις απόψεις του, μιλάει για τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες του, και… κοιτάζει στο μέλλον.

“Βουλευτής έγινα τέσσερις φορές. Έγινα και υπουργός. Αν εξαιτίας της πολιτικής μου διαδρομής δεν έγινα υπουργός σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γι’ αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον Πρωθυπουργό”, τόνισε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Κώστα Καραμανλή και τη στρατηγική του μεσαίου χώρου.

“Ο Κώστας Καραμανλής με τον μεσαίο χώρο απεικόνιζε τη σχέση μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας με ααναφορές σε επίπεδο τόσο κοινωνικό όσο και συμπεριφορών. Με αυτή την έννοια, δεν νομίζω ότι έχει εγκαταλειφθεί η πολιτική αυτή.

Η Παράταξη πρέπει να διατηρήσει τη προνομιακή της σχέση με τα μεσαία στρώματα, που σήμερα μπορεί να διακυβεύεται, αλλά και με την αριστοτελική αρχή της μεσότητας”, επεσήμανε με έμφαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ακόμη ότι “δεν με ενδιαφέρει η υποψηφιότητα στον Δήμο της Αθήνας”, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες του.

“Όσοι είμαστε πολιτικοί, έχουμε φιλοδοξίες. Αν δεν είχαμε, θα ήμασταν σε κάποιο νησί να ψαρεύουμε. Αν κάποιος έχει μια πιο συμβατική πολιτική διαδρομή από αυτή που είχα εγώ, προφανώς έχει λιγότερα να εξηγήσει.

Από την άλλη, οι πιο δύσκολες και περίπλοκες διαδρομές συγκροτούν, κατά γενική ομιλία, ανθρώπους πιο ώριμους, πιο σύνθετους”, υπογραμμίζει ο Μάκης Βορίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα