Στο Διάστημα ο δορυφόρος Hellas Sat

Εκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης από τη Γαλλική Γουιάνα ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4.O νέος δορυφόρος θα τοποθετηθεί στην τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στις 39 μοίρες ανατολικά, όπου θα «συναντήσει» τον Hellas Sat 3 που είναι ήδη σε τροχιά από το 2017.

https://tv.in.gr/uploads/20190205/231314_hellas_sat_4.mp4

Ο δορυφόρος Hellas Sat 4 θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες, διευρύνοντας

τις εργασίες της Hellas Sat στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική και είναι ένας από πιο σύγχρονους στον κόσμο. Πρόκειται για έναν εκσυγχρονισμένο, βελτιστοποιημένο με νέες τεχνολογικές λύσεις δορυφόρο, που βασίζεται μεν στη σειρά των δορυφόρων τύπου LM 2100 με την πετυχημένη παρουσία στην συγκεκριμένη αγορά, διαθέτει όμως «μια εκσυγχρονισμένη τεχνολογική μορφή αφού χρησιμοποιεί δομές που βασίζονται στα ηλιακά ιστία μεταξύ άλλων καινοτόμων συστημάτων» όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κεντέας Καραντώνης, Hellas Sat 4 Program Manager, επικεφαλής της ομάδας που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό την κατασκευή και την εκτόξευση του δορυφόρου.

Έτσι ο νέος δορυφόρος δεν θα διαθέτει τους καθιερωμένους κρυσταλλικούς ηλιοσυλλέκτες που είχαν παλαιότεροι δορυφόροι αλλά θα διαθέτει ηλιοσυλλέκτες υψηλότατης, «νέας τεχνολογίας που μοιάζουν με πανί και θα ανοίγουν (σ.σ τεχνολογία multi-mission modular solar array)», όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat και πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς. Ο Hellas Sat 4 θα είναι επιπλέον και ένας υβριδικός δορυφόρος.

«Πρόκειται για έναν δορυφόρο που θα είναι χημικός μέχρι να τοποθετηθεί σε τροχιά και μετά θα βασίζεται σε ηλεκτρική πρόωση. Αυτές οι νέες εξελιγμένες τεχνολογίες είναι που θα επιτρέψουν στο δορυφόρο περισσότερα στο διάστημα» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat και «για τον λόγο αυτό το σκάφος που θα εκτοξευτεί έχει κωδικό LM2100ΤR» συμπλήρωσε ο κ. Καραντώνης.

Τanea.gr βρέθηκαν μέσα στο control room όπου οι επιστήμονες έκαναν συνεχείς δοκιμές για να τεστάρουν και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ο πύραυλος Arianne 5, μήκους 51 μέτρων, μετέφερε τον δορυφόρο Hellas Sat 4, βάρους 6.495 κιλών, ύψος 9,3 μέτρων και πλάτους 3,3 μέτρων, όπως κι έναν δεύτερο δορυφόρο της Ινδίας, βάρους 2.500 κιλών. Ο Hellas Sat 4 θα συνδεθεί με τον 3 που εκτοξεύτηκε το 2017 και μαζί θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για την περιοχή της Ευρώπης, της Αφρικής και της Αραβίας.


https://tv.in.gr/uploads/20190205/204137_hellas_4.mp4 https://tv.in.gr/uploads/20190205/204137_hellas_4.mp4

Keywords
Τυχαία Θέματα