TikTok: Τα μυστικά διάσημου σεφ για τα πιο αφράτα αβγά scrambled

Με ένα νέο βίντεο στο TikTok, ο διάσημος σεφ Ιάιν «Χιούι» Χέγουϊτσον από την Αυστραλία αποκάλυψε το «μαγικό» συστατικό για να πετυχαίνει κάθε φορά τα τέλεια αβγά scrambled.

Ο Χέγουϊτσον αποτελούσε σταθερό μέλος της τηλεόρασης της Αυστραλίας για δεκαετίες χάρη στις δημοφιλείς απογευματινές εκπομπής μαγειρικής του. Το τελευταίο διάστημα έκανε μία αναπάντεχη στροφή στο TikTok, μέσω του οποίου μοιράζεται μυστικά και συμβουλές με τους χιλιάδες followers του για πεντανόστιμες συνταγές.

Το μυστικό για τα τέλεια αβγά scrambled

Σε

ένα βίντεό του δείχνει την συνταγή για τέλεια αβγά scrambled και το μυστικό του -όπως λέει- είναι η κρέμα γάλακτος που βάζει όταν τα χτυπάει. Αλλά όπως αποκαλύπτει δεν χρησιμοποιεί ποτέ σύρμα κατά το χτύπημα, αλλά ένα πιρούνι.

«Τα καλύτερα αβγά scrambled που έχω φάει ποτέ ήταν στο καφέ «Bills» που ανήκε στον Μπιλ Γκρέιντζερ (ένας άλλος διάσημος Αυστραλός σεφ) ο οποίος δεν είναι δυστυχώς μαζί μας πια. Ήταν σπουδαίος σεφ. Είδα τη συνταγή του για αβγά scrambled και είχε ρίξει γενναία ποσότητα κρέμας γάλακτος μέσα» λέει.

Σύμφωνα με τους New York Times, o Μπιλ Γκρέιντζερ είχε χαρακτηριστεί ως «ο δάσκαλος των αβγών του Σίδνεϊ» που κατάφερνε να κάνει τα αβγά «σέξι». Ένας κριτικός γεύσης μάλιστα είχε περιγράψει τη συνταγή του ως «ελαφριά σαν την ανάσα ενός αγγέλου».

Βήμα-βήμα η συνταγή – Τι να προσέξετε

Όπως λέει λοιπόν τώρα ο Χέγουϊτσον: «Νομίζω ότι η συνταγή του είχε τόση κρέμα γάλακτος όσο και αβγά, αλλά δεν πρόκειται να το κάνω αυτό. Μου αρέσει να βάζω μια καλή ποσότητα κρέμας στα αβγά μου πριν τα χτυπήσω με ένα πιρούνι». Σύμφωνα με τον σεφ, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιήσετε σύρμα προκειμένου να διατηρηθεί ο αέρας μέσα στο μείγμα.

Στη συνέχεια, ο Χέγουϊτσον έβαλε μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο στο τηγάνι του και περίμενε μέχρι να λιώσει πριν προσθέσει τα χτυπημένα αβγά. «Επειδή πρόκειται για scrambled αβγά και όχι ομελέτα, ανακατεύετε διαρκώς μόλις πήξει το κάτω μέρος» λέει. «Το άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην τα παραψήσετε. Ο κόσμος τείνει να τα παραψήνει μέχρι να γίνουν πολύ σφιχτά. Τα αβγά συνεχίζουν να μαγειρεύονται και μόλις βγουν από την πηγή θερμότητας, γι’ αυτό σβήστε τη φωτιά λίγο πριν τελειώσετε».

Στη συνέχεια, ο σεφ προσθέτει μία πρέζα αλάτι και μια χούφτα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για χρώμα και φρεσκάδα. Όσο για το σερβίρισμα, βουτυρώνει λίγο ψωμί και απλώνει από πάνω κατσικίσιο τυρί.

Δείτε το βίντεο στο TikTok @huey_on_tiktokHere’s the recipe for MY perfect scrambled eggs ♬ original sound – Iain ‘Huey’ Hewitson

Keywords
Τυχαία Θέματα