Voucher 200 ευρώ : Ανοίγει 5 Απριλίου η πλατφόρμα

Ανοίγει τη Δευτέρα 5 Απριλίου  η πλατφόρμα για να καταθέσουν οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές τις αιτήσεις τους και να λάβουν το voucher 200 ευρώ προκειμένου να προμηθευτούν laptop η ταμπλετ.

Σημειώνεται πως ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των προμηθευτών τεχνολογικού εξοπλισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Δικαιούχοι για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα

έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τους φοιτητές, για να κάνουν αίτηση για να ανανεώσουν ή να αποκτήσουν τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων προμηθευτών που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό άνοιξε ήδη.

Για τα voucher των 200 ευρώ μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίδη.

Οι αιτήσει ξεκινούν τη Δευτέρα και δικαιούχοι είναι 560.000μαθητές ή φοιτητές. Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά και οι προθεσμίες είναι από 5/4 έως 30/7.

Τα κριτήρια για τα voucher 200 ευρώ

Όσον αφορά τα κριτήρια:

Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν αίτηση για να λάβουν το σχετικό voucher ευρώ για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Οι δύο φάσεις του προγράμματος

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020.

Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα