Αγρίνιο: Σκορπιός τσίμπησε άνδρα την ώρα που κοιμόταν

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας νεαρός που τον τσίμπησε σκορπιός στην περιοχή του Αγρινίου. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο άνδρας τσιμπήθηκε την ώρα που κοιμόταν μέσα στο σπίτι του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής με οξύ πόνο.

Σύμφωνα με το sinidisi.gr, τα τσιμπήματα σκορπιών είναι πολύ συχνά στο Αγρίνιο, ειδικά το τελευταίο διάστημα με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ελέγχουν τους χώρους ,τα υποδήματα, τα ρούχα κλπ., καθώς σκορπιοί ,έντομα και άλλα αραχνοειδή εκτός από την ύπαιθρο είναι πιθανό να βρεθούν

και εντός οικιών.

Τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει

Μετά το τσίμπημα ο έντονος πόνος και η αίσθηση καψίματος γίνονται τοπικά αισθητά. Στο σημείο του τραύματος μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο, φουσκάλες και νέκρωση του δέρματος. Ορισμένες φορές μπορεί να παρουσιαστεί λεμφαδενίτιδα ή λεμφαγγίτιδα.

Τα πιθανά συμπτώματα είναι: ζάλη πονοκέφαλο πυρετό ναυτία έμετο αίσθημα παλμών δύσπνοια κυάνωση έντονη εφίδρωση λαρυγγικό οίδημα δυσφαγία μειωμένη αρτηριακή πίεση σπασμούς πνευμονικό οίδημα σύγχυση και αναπνευστική παράλυση

Προσοχή: Το τσίμπημα του σκορπιού στα παιδιά συχνά οδηγεί σε γρήγορες και σοβαρές αντιδράσεις, οι οποίες μπορεί συχνά να προκαλέσουν αναπνευστική και κυκλοφορική ανεπάρκεια ακόμα και θάνατο.

Πώς αντιμετωπίζεται

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τότε:

Δέστε αμέσως το σημείο αν η πληγή βρίσκεται κοντά στην καρδιά με μια υφασμάτινη λωρίδα. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η εξάπλωση των τοξινών. Το σφίξιμο θα πρέπει να «χωράει» σε δύο δάχτυλα και καλό είναι να το χαλαρώνετε για 10-15 λεπτά κάθε ώρα. Προσέξτε να μην το σφίξετε πάρα πολύ και για πολύ, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει αγγειακή νέκρωση των άκρων. Στη συνέχεια, το δηλητήριο πρέπει να απομακρυνθεί. Η χρήση 5% διαλύματος μαγειρικής σόδας στο τραύμα μπορεί να «εξουδετερώσει» το δηλητήριο και να ανακουφίσει τον πόνο. Ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια, ειδικά εάν ο πόνος είναι αφόρητος και αν υπάρχουν προφανή συμπτώματα όπως μυϊκή συστροφή, μη φυσιολογική κίνηση των ματιών, αν το άτομο δεν μπορεί να επικοινωνήσει, αν υπάρχει σιελόρροια, αν τρέχουν αφροί από το στόμα, ή αν κάνει εμετό. Οι ασθενείς με δύσπνοια μπορεί να χρειαστούν ενδοτραχειακή διασωλήνωση ή ακόμα και τραχειοτομή για να τους βοηθήσουν να αναπνεύσουν.

Επίσης, πολλοί ρωτάνε αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αλκόολ όπως κρασί. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι το οινόπνευμα μπορεί να απολυμάνει, αλλά δεν σημαίνει ότι το κρασί μπορεί να απολυμάνει. Εάν δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη λύση μπορείτε να βάλετε λίγο κρασί. Σε κάθε περίπτωση αναζητήστε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα