Ανόι: Η πρώτη χειραψία Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιόνγκ

Η πρώτη φωτογραφία με τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας δόθηκε στη δημοσιότητα, το μεσημέρι της Τετάρτης μετά την έναρξη της συνάντησης τους στο ξενοδοχείο Metropole στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ.

Τραμπ και Κιμ εμφανίζονται στη φωτογραφία να δίνουν τα χέρια με θετική διάθεση.

Η συνάντηση σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι διάρκειας 20 λεπτών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δείπνο με την παρουσία των απεσταλμένων τους.

Στην συνάντηση οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για κοινή ανακοίνωση της λήξης

του πολέμου της Κορέας, την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου της Κορέας και την άρση των κυρώσεων προς την Βόρεια Κορέα.

Trump & Kim shake hands in Hanoi#TrumpKimSummit pic.twitter.com/eQBra68Gdj

— RT (@RT_com) February 27, 2019

Τραμπ: Εχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον Κιμ

Ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους ότι «έχουμε καλές σχέσεις», προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η δεύτερη συνάντηση τους θα είναι «πολύ επιτυχημένη» και ακόμα «καλύτερη» από την πρώτη τους συνάντηση.

Σε σχόλια που έκανε μέσω Twitter λίγο πριν οι δύο ηγέτες ξεκινήσουν την συνάντηση τους, ο Τραμπ είπε ότι η Βόρεια Κορέα έχει «τρομερή οικονομικές προοπτικές» και ότι έχει υπάρξει «μεγάλη πρόοδος» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο αμερικάνος πρόεδρος δήλωσε ότι παρόλο που υπάρχουν ανησυχίες για τον ρυθμό προόδου των εργασιών αποπυρηνικοποίησης, είναι «ευχαριστημένος» με το πώς πηγαίνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα