Δούρου: Ερώτηση για τη νέα συμφωνία ασφαλείας της Ελλάδας με την Ουκρανία

Για άλλη μία φορά, στο πλαίσιο της μυστικής διπλωματίας της κυβέρνησης της ΝΔ, οι πολίτες ενημερώνονται από την… Προεδρία της Ουκρανίας για τον πολεμικό εξοπλισμό που θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στο Κίεβο», τονίζει η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποδυναμώνει έτσι την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας,

«σε μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία η Τουρκία κλιμακώνει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Ενδεικτικό το τελευταίο επεισόδιο της πολιορκίας της Κάσου», με αφορμή τις έρευνες του ιταλικού πλοίου, όπως σημειώνει.

Η Ρένα Δούρου αναφέρει πως «σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου του προέδρου Ζελένσκι: ‘Έπειτα από οδηγίες του προέδρου της Ουκρανίας και του επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου, ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Ihor Zhovkva, πραγματοποίησε έναν ακόμη γύρο διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφάλειας. Τα μέρη συνέχισαν τις εργασίες τους για το προσχέδιο εγγράφου και προγραμμάτισαν περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ώστε οι ηγέτες να την υπογράψουν στο εγγύς μέλλον’».

«Παραμένει δεδομένος και προβλέψιμος σύμμαχος ο Μητσοτάκης»

«Δεν είναι η πρώτη φορά οι πολίτες της Ελλάδας μαθαίνουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για στρατιωτική, και όχι ανθρωπιστική, συνδρομή της Αθήνας προς το Κίεβο», τονίζει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «ακόμη περιμένουμε κυβερνητικές απαντήσεις για τις παλαιότερες δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι σχετικά με την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βίλνιους, σχετικά με ‘την εφαρμογή των συμφωνιών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του κ. Μητσοτάκη στην Οδησσό’».

Κάνει λόγο για «μυστική διπλωματία» και «αδιαφανή άσκηση εξωτερικής πολιτικής», που όπως υπογραμμίζει «αποτελούν τα συστατικά στοιχεία της άκρως επιζήμιας για τα εθνικά συμφέροντα εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ, στη βάση του δόγματος του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου».

Για να καταλήξει πως οι πολίτες της Ελλάδας έχουν δικαίωμα να ξέρουν:

«Ποιο είναι το περιεχόμενο της νέα διμερούς, με την Ουκρανία, συμφωνίας ασφαλείας; Τι περιλαμβάνει και ποιο είναι το κόστος της; Πότε θα ενημερώσει σχετικά η κυβέρνηση την Βουλή;».
Keywords
Τυχαία Θέματα