Εισαγγελέας Α.Π.: Δεν παρέπεμψα συγγενείς θυμάτων των Τεμπών στην εκκλησία – Θέμα της Βουλής η δίωξη υπουργών

Έλυσε τη σιωπή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην επισήμανση της Μαρίας Καρυστιανού περί παραπομπής συγγενών θυμάτων των Τεμπών στην εκκλησία.

Από το Φόρουμ των Δελφών, η Γεωργία Αδειλίνη, όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρχικά είπε πως δεν τοποθετήθηκε μέχρι σήμερα «από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο».

Και συνέχισε διαψεύδοντας «ότι παρέπεμψα για παρηγοριά στην εκκλησία» αλλά και ότι συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον κυνισμό που της αποδίδεται. «Θα ήταν απάνθρωπο – και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής

μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών», είπε.

Μάλιστα υποστήριξε: «Δεν είμαι απέναντι τους, αντίθετα είμαι μαζί τους».

Την μπάλα στη Βουλή για την άσκηση δίωξης σε βάρος του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Η κ. Αδειλίνη σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της απέκρουσε όσα καταλογίζονται (και) στη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών λέγοντας πως «και να ήθελε δεν θα μπορούσε» ενώ για την άσκηση δίωξης σε βάρος του Κώστα Αχ. Καραμανλή «πέταξε την μπάλα» στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε οποιαδήποτε έρευνα συναντήσει δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός στοιχεία ποινικής ευθύνης υπουργού υποχρεούται αμελλητί να τα διαβιβάσει στη Βουλή χωρίς να μπορεί να τα αξιολογήσει. Δεν μπορεί να τα κρίνει. Και να ήθελε η δικαιοσύνη, δεν θα μπορούσε να έχει συγκαλύψει».

Στιγμιότυπο από την πρώτη ημέρα εργασιών του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Υπερασπίστηκε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και πήρε θέση για το καταδικαστικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου εις βάρος της χώρας μας

Υπερασπίστηκε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, υποστηρίζοντας ότι δεν εμποδίζει από το να καταδικαστούν υπουργοί.

«Οι διατάξεις, ανεξάρτητα την άποψη που έχει ο καθένας από εμάς για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και την ποινική ευθύνη, οι διατάξεις του 86 του Συντάγματος διατρέχουν τα ελληνικά συντάγματα από τη σύσταση του ελληνικού κράτους και υπάρχουν στο ελληνικό Σύνταγμα από το 1975. Καμία κυβέρνηση δεν εισηγήθηκε την αναθεώρησή τους» είπε και συμπλήρωσε: «Τέτοιες διατάξεις για την ποινική ευθύνη υπουργών και τη βουλευτική ασυλία, ασυλίες υπάρχουν στα περισσότερα κράτη του κόσμου και όχι μόνο, και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και αποσκοπούν στην απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους. Ο νόμος δεν εμπόδισε να καταδικαστούν στις τελευταίες δεκαετίες πολλοί υπουργοί».

Τέλος, αναφερόμενη στο καταδικαστικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου περί του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, η κ. Αδειλίνη είπε ότι «αναφέρεται σε πλειάδα υποθέσεων που είναι εκκρεμείς στην ποινική δικαιοσύνη και παρεμβαίνει κατά τρόπο που αντιβαίνει στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Διατυπώνει κρίσεις για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ, για τη δίωξη και έρευνα σοβαρών αδικημάτων διαφθοράς» και πρόσθεσε: «Είμαστε κράτος δικαίου. Είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ειδικά στο θέμα των εκλογών είμαστε και πιο μπροστά από άλλους. Η δικαιοσύνη είναι οχυρό της δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα