«Έψαχνα στο Διαδίκτυο τρόπους να αυτοκτονήσω» – Συγκλονίζει πασίγνωστος τενίστας

Μπορεί στα φώτα της δημοσιότητας όλα να μοιάζουν φανταχτερά, ωστόσο πίσω από αυτά, πολλές φορές, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ο πασίγνωστος τενίστας Ρόμπιν Σόντερλινγκ, ο οποίος μεταξύ άλλων θα μείνει στην Ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός. Ο σουηδός τενίστας έφτασε ακόμα και μέχρι την 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, καταγράφοντας μια αξιόλογη καριέρα.

Ωστόσο, όπως εξομολογήθηκε σε Μέσο της πατρίδας του για χρόνια ζούσε μέσα σε βαθιά κατάθλιψη θέλοντας να δώσει τέλος στη ζωή του. Τα όσα λέει,

ενθυμούμενος την καριέρα του, η οποία έληξε το 2011, όταν και διαγνώστηκε με βαριά μορφή μονοπυρήνωσης, συγκλονίζουν, με τον ίδιο να αποκαλύπτει πως έψαχνε τρόπους να αυτοκτονήσει στο διαδίκτυο.

«Είχα ένα μόνιμο άγχος, με έτρωγε μέσα μου. Καθόμουν στο διαμέρισμα και χάζευα ανέκφραστος, ο μικρότερος θόρυβος μού προκαλούσε πανικό. Έπεφτε ένα χαρτί στο χαλί και τρόμαζα τόσο πολύ που έπεφτα στο πάτωμα. Χτυπούσε το τηλέφωνο και έτρεμα από τον φόβο» είπε, μιλώντας σε σουηδικό ραδιόφωνο, και προσέθεσε αναφορικά με την πίεση που ένιωθε «μπορούσα να χάσω μόνο από τρεις παίκτες. Τους υπόλοιπους έπρεπε να τους νικήσω, αλλιώς ένιωθα άσχημα, ένιωθα σαν loser».

«Ήμουν σε πανικό, άρχισα να κλαίω» περιέγραψε ο Σόντερλινγκ. «Γύρισα πίσω στο ξενοδοχείο, έπεσα στο κρεβάτι, πανικοβαλλόμουν όποτε έπρεπε να γυρίσω στο γήπεδο. Για πρώτη φορά δεν μπορούσα να το κάνω» είπε κάνοντας στη συνέχεια μία συγκλονιστική αποκάλυψη. «Έψαχνα στο google τρόπους για να αυτοκτονήσω. Οτιδήποτε ήταν καλύτερο από τη ζωή από αυτήν την κόλαση».

Και κατέληξε με συμβουλές στους αθλητές: «είναι σπάνιο να μιλάς για τα ψυχικά προβλήματα που έχουν οι μεγάλοι αθλητές και γι’ αυτό ήθελα να κάνω ένα βήμα μπροστά και να αναφερθώ σε αυτό. Σε που αφιερώνουν τους εαυτούς τους στο άθλημα και στους γονείς τους λέω να προπονούνται σκληρά και να είναι ήρεμοι. Να αθλείστε και να κάνετε όνειρα, αλλά αν πετύχετε να διατηρήσετε τη σωστή οπτική και να βρείτε μια ζωή, κάτι που δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα