Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο από το εσωτερικό καναντέρ εν δράσει

Το Twitter της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ιταλίας ανέβασε στο Twitter ένα συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το Καναντέρ κατά την επιχείρηση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία και η Ισπανία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδας για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και μέσω του προγράμματος αντιμετώπισης φυσικών

καταστροφών RescEU. Στην Εύβοια επιχείρησαν 2 ιταλικά και ένα ισπανικό αεροσκάφος.

Prosegue l'attività internazionale della flotta aerea dei #vigilidelfuoco impegnata in #Grecia nell'ambito del Meccanismo europeo di Protezione Civile. Nella clip le operazioni svolte oggi nella zoma a Sud-Est di #Atene @eu_echo @DPCgov #rescUE pic.twitter.com/MU4Kr1hJTm

— Vigili del Fuoco (@emergenzavvf) August 15, 2019

Βίντεο από το πιλοτήριο του ιταλικού καναντέρ ανέβασε και ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος είναι Ευρωπαίος Επίτροπος υπεύθυνος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση.

Fires in #Greece

First deployment of #rescEU assets!

Firefighting planes from #Italy & #Spain in action fighting the fires.

Our immediate response proves the added value of #rescEU which makes our response more robust, quick & efficient.

© IT Civil Protection @eu_echo pic.twitter.com/ouhvoF8f5X

— Christos Stylianides (@StylianidesEU) August 15, 2019

Τα ξένα πληρώματα που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς της Εύβοιας θα βραβευθούν αύριο Σάββατο 17/8 από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά στην Εύβοια έχει κάψει 24.000 στρέμματα γης, ενώ τα μέχρι στιγμής στοιχεία «δείχνουν» ότι είναι πολύ πιθανό να υπήρξε εμπρησμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα