Γερμανία: Πιο επικίνδυνος ο κοροναϊός από το εμβόλιο

Ο κορονοϊός είναι πιο επικίνδυνος από το εμβόλιο, δήλωσε ο ειδικός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας και καθηγητής Επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ και τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των μαθητών, προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά τη νέα σχολική χρονιά.

Αντιδρώντας σε ανάρτηση του επικεφαλής του Τμήματος Ιολογίας

του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité στο Βερολίνο Κρίστιαν Ντρόστεν, ο οποίος αναφερόταν σε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά σχολικής ηλικίας στη Μεγάλη Βρετανία, ο  Λάουτερμπαχ τόνισε ότι «το φθινόπωρο δεν πρέπει να μας βρει και πάλι απροετοίμαστους» και περιέγραψε τρία σενάρια για τη λειτουργία των σχολείων: είτε θα γίνονται κανονικά τα μαθήματα και θα έχουμε πολλά κρούσματα σε παιδιά είτε θα λειτουργήσουν με εκ περιτροπής παρουσία και μάσκες, κάτι που, όπως ανέφερε, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό είτε θα γίνει εμβολιασμός των παιδιών. «Κατά την άποψή μου, η Covid-19 είναι πιο επικίνδυνη από τον εμβολιασμό», κατέληξε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Η καθηγήτρια μικροβιολογίας Μέλανι Μπρίνκμαν, σε συνέντευξή της στο δίκτυο RND, θεωρεί βέβαιη τη διασπορά της παραλλαγής «Δέλτα» στα σχολεία από το φθινόπωρο, εάν δεν ληφθούν προληπτικά μέτρα ήδη από τώρα. «Κανείς δεν ξέρει τι είδους παραλλαγές θα δούμε το επόμενο διάστημα, διότι η πανδημία παραμένει εκτός ελέγχου και νέες παραλλαγές μπορούν ανά πάσα στιγμή να εμφανιστούν και να δημιουργήσουν νέες προκλήσεις», δηλώνει η κυρία Μπρίνκμαν και ζητά να δημιουργηθούν νέες δομές, οι οποίες θα επιτρέπουν έγκαιρο έλεγχο της κατάστασης με όσο το δυνατόν λιγότερη διαταραχή της κοινωνικής ζωής.

«Τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να συνεχίσουν να ελέγχονται τακτικά, προκειμένου να εντοπίζονται τα κρούσματα σε αρχικό στάδιο και να σπάει η αλυσίδα της λοίμωξης σε πρώιμο στάδιο», επισημαίνει η Γερμανίδα μικροβιολόγος και προτείνει μεταξύ άλλων να συνεχιστεί η χρήση της προστατευτικής μάσκας, να διασφαλιστεί ο επαρκής εξαερισμός στις αίθουσες και να αυξηθούν τα τεστ, με τη χρήση μάλιστα απλούστερων τύπων, όπως το τεστ – «γλειφιτζούρι». Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών από 12 ετών, η κυρία Μπρίνκμαν αναφέρει ότι κατανοεί τις ανησυχίες των γονέων, ωστόσο τονίζει ότι «τα δεδομένα μιλούν σαφώς υπέρ ενός εμβολιασμού και κατά μιας φυσικής μόλυνσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα