Η influencer – πρόσφυγας και όσα έγιναν τον Δεκαπενταύγουστο

Νέα τροπή έχει πάρει η συζήτηση γύρω από την υπόθεση των προσφύγων που υποτίθεται ότι βρέθηκαν σε νησίδα του Έβρου τον Δεκαπενταύγουστο και για τους οποίους υπήρχαν διεθνή δημοσιεύματα με την κατηγορία ότι η κυβέρνηση δεν τους βοήθησε.

Όπως φαίνεται, οι τελευταίες αποκαλύψεις έχουν ανατρέψει την ιστορία, με τα πραγματικά γεγονότα να δείχνουν ένα καλά σχεδιασμένο περιστατικό, που ενδεχομένως να ήθελε να δημιουργήσει επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η influencer πρόσφυγας

Κεντρικό πρόσωπο στην

ιστορία των «εγκλωβισμένων» προσφύγων του Έβρου, ήταν μια γυναίκα, η οποία υπήρξε η βασική «πηγή» των ρεπορτάζ γύρω από το θέμα.

Όπως αποκαλύπτει ωστόσο η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είναι πρόσφυγας, καθώς τον προηγούμενο καιρό βρισκόταν στη Γερμανία, όπου ανέβαζε φωτογραφίες στο Instagram.

Η γυναίκα αυτή, ήταν και το πρόσωπο στο οποίο στήριξε το ρεπορτάζ του το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», με τους Ελβετούς να σχολιάζουν ότι «το γερμανικό περιοδικό, αντί να συμβιβαστεί ειλικρινά με τις δικές του αποτυχίες, συνεχίζει να εξαπατά το κοινό μέχρι σήμερα».

Το πώς ακριβώς ενεπλάκη στην υπόθεση η Μπαϊντάα Σ. παραμένει ασαφές, επισημαίνει η εφημερίδα, αλλά εξηγεί ότι η νεαρή γυναίκα, η οποία εμφανιζόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως κοσμοπολίτισσα influencer, βρέθηκε ξαφνικά τον περασμένο Αύγουστο να ζητά βοήθεια για λογαριασμό 38 προσφύγων, οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν εγκλωβιστεί αβοήθητοι στο νησί του Έβρου.

Το «νεκρό» παιδί με το μέικ-απ

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση δεν περιορίζονται μόνο στην Μπαϊντάα, καθώς αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε ότι διακινητής, τον οποίο είχαν πληρώσει οι πρόσφυγες, καθοδηγούσε για τις κινήσεις της ομάδας των «εγκλωβισμένων».

Όπως είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, η γυναίκα μετέφερε και την εντολή να σκηνοθετηθεί, ακόμη και με τη χρήση μέικ-απ, ο θάνατος του πεντάχρονου κοριτσιού, προσθέτοντας ότι είχαν βάλει και τροφή στο στόμα του παιδιού για να φανεί πιο αληθοφανής η φωτογραφία με το «νεκρό» παιδί.

Keywords
Τυχαία Θέματα