Ηλιόπουλος για Θεοδωράκη – Μουσική ιδιοφυΐα – Εμαθε τον απλό λαό να τραγουδάει ποίηση

«Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν μια μουσική ιδιοφυΐα, ένας άνθρωπος που κατάφερε να δημιουργήσει ένα δικό του τεράστιο κεφάλαιο στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Αλλά ήταν και ένας άνθρωπος που συνδέθηκε άρρηκτα με τους τεράστιους αγώνες για Δημοκρατία στη χώρα. Κατάφερε να κάνει τους εργαζόμενους και τον απλό λαό να τραγουδάνε ποίηση. Έβαλε τον Ελύτη, τον Αναγνωστάκη, τον Σεφέρη στις λαϊκές γειτονιές».

Αυτά σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος

σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αναφερθείς στην απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη. Επισήμανε ότι μπορεί η δική μας γενιά να μην έζησε εκείνες τις ταραγμένες περιόδους, που ενέπνευσαν το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, «αλλά το έργο του θα είναι εδώ και θα συνεχίσει να συντροφεύει όχι μόνο εμάς αλλά σίγουρα και τις επόμενες γενιές».

Ως προς τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Δεν χρειάζεται να πάμε στα παλιά, όταν το 2012, ως βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ο κ. Πλεύρης είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, λέγοντας ότι o ΑΜΚΑ είναι συνωμοσία της εβραιομασονίας», είπε και πρόσθεσε ότι «μόλις πριν ενάμιση μήνα δήλωνε σε συνέντευξή του ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν».

Υποστήριξε ότι «έχουμε έναν υπουργό Υγείας ο οποίος διώχνει από την κυβέρνηση την ευθύνη να πείσει τους πολίτες για τον εμβολιασμό, κάτι που εντάσσεται βέβαια σε μία συνολική στρατηγική της κυβέρνησης να μεταθέτει τη δικιά της αποτυχία στις πλάτες της κοινωνίας».

Παράλληλα μίλησε για «ξεκάθαρη αποτυχία της ΝΔ στον εμβολιασμό, όταν είμαστε σχεδόν 10 μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε εμβολιασμούς με την πρώτη δόση, και -το πιο εντυπωσιακό- όταν σε πολίτες άνω των 80 ετών έχουμε 27% ανεμβολίαστους τη στιγμή που σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό αυτό είναι 5% και χαμηλότερα». Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και εργαζομένων σε δομές με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, σημείωσε ότι «είμαστε ξεκάθαρα υπέρ, θεωρούμε όμως ότι η «ποινή» δεν μπορεί να είναι η αναστολή ή απόλυση».

Στον αντίποδα είπε ότι «οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να μην έρχονται σε επαφή με το κοινό, να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις και καθημερινά να υποχρεώνονται σε τεστ προκειμένου να μπουν στο χώρο εργασίας τους».

Κατηγόρησε επιπλέον την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει να μην παίρνει σοβαρά μέτρα προστασίας στα σχολεία, τη στιγμή μάλιστα που όλοι οι επιστήμονες λένε ότι το στέλεχος Δέλτα είναι αρκετά πιο επιθετικό στα παιδιά» και ότι «σχεδιάζει και πάλι να ανοίξει τα σχολεία με 25 ή και 27 μαθητές ανά τμήμα, κάτι που θα το πληρώσει όλη η κοινωνία».

Αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, μίλησε για «τζογάρισμα των εισφορών και των συντάξεων», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση λέει μέσα στο νόμο ακόμα και για «επένδυση» των εισφορών των εργαζομένων σε «χρηματοπιστωτικά προϊόντα υψηλού ρίσκου»».

Ανέφερε ειδικότερα ότι «οι σημερινές συντάξεις πληρώνονται από τις εισφορές που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι. Από τη στιγμή που θα βγουν από το σύστημα οι σημερινές εισφορές, προκύπτει ένα χρηματοδοτικό κενό, το οποίο εκτιμάται -με βάση το ίδιο το κράτος- ότι σε βάθος χρόνου φτάνει ή ίσως ξεπερνά τα 70 δισ. Στην ερώτηση ποιος θα το πληρώσει αυτό, η κυβέρνηση απαντά ο προϋπολογισμός. Αυτό σημαίνει οι πολίτες».

«Ο νόμος αυτός θα καταργηθεί από την επόμενη αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση», τόνισε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα