Κωνσταντινόπουλος: Ζήτημα Δημοκρατίας το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Το θέμα των προσφύγων στον Έβρο, όπως και εκείνο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ήταν τα βασικά θέματα της συνέντευξης, που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Όταν υπάρχει νεκρό παιδί πρέπει να το σεβόμαστε

Ξεκινώντας από το θέμα των προσφύγων -με βάση και τη σχετική ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής- ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος

υπογράμμισε πως «όταν υπάρχει ένα νεκρό παιδί πρέπει να το σεβόμαστε, τα λόγια μας και οι πράξεις μας πρέπει να είναι ανάλογες της τραγωδίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το θέμα με ελαφρότητα», συνέστησε και αντέτεινε πως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν βιάζεται να κάνει αναλύσεις και να προπαγανδίζει, όπως είπε, fake news είτε της μιας είτε της άλλης πλευράς.

Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από σκληρό άρθρο των New York Times

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κάνουν ό,τι μπορούν για να προασπίζουν τα ελληνικά συμφέροντα και χρειάζονται την εμπιστοσύνη μας για να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε επίσης προσθέτοντας ταυτοχρόνως ότι «σε κάθε περίπτωση, απαιτείται σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών. Θέλουμε να λειτουργούμε υπεύθυνα και θεσμικά, γι’ αυτό περιμέναμε και δεν βιαστήκαμε να τοποθετηθούμε για το θέμα. Θα κάνουμε σχετική ερώτηση στη Βουλή, προκειμένου να μας απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός».

Να αναρωτηθούμε τι γίνεται στην Ευρώπη

«Ενώ», συμπλήρωσε, «για ακόμα μια φορά πρέπει να αναρωτηθούμε τι γίνεται με την Ευρώπη και τον καταμερισμό των προσφύγων στο έδαφός της, καθώς η Ελλάδα επιβαρύνεται. Ξέρουμε ότι για την κυβέρνηση, η παραπληροφόρηση, είναι ένα «παιχνίδι» πια αλλά αυτό είναι ένα εθνικό θέμα, χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα -και εμείς ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έτσι ακριβώς προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε».

Μεταβιβάζει την ευθύνη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Στο ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ο αντιπρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακόμα και σήμερα μεταβιβάζει την ευθύνη για την παρακολούθηση στον κ. Ανδρουλάκη. Δεν είναι δυνατό να μεταβιβάζεται η ευθύνη στο θύμα. Ο πρωθυπουργός έχει αποδεχθεί ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη και η ΕΥΠ, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει τεθεί υπό την αρμοδιότητα του ίδιου του πρωθυπουργού».

Παράλληλα, συμπλήρωσε, «με την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, έγινε απόπειρα παγίδευσης μέσω του συστήματος predator, ενός κακόβουλου λογισμικού που ρομποτοποιεί το κινητό υποκλέπτοντας δεδομένα και καταργώντας την ιδιωτικότητα. Δεν γίνεται να είναι απλή σύμπτωση το γεγονός ότι η ΕΥΠ και το predator έδρασαν ταυτόχρονα. Όταν δεν επετεύχθη η μόλυνση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη μέσω του predator, τότε δόθηκε παράταση στην παρακολούθηση από την ΕΥΠ», συμπέρανε επίσης.

Πρέπει να εξηγήσει δημόσια το λόγο

Και, στο πολιτικό «διά ταύτα», «το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι ζήτημα δημοκρατίας γιατί δεν αφορά μόνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αφορά τους δημοσιογράφους, τους δημόσιους λειτουργούς και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι σοβαρά και οι απαντήσεις τους δεν είναι δυνατό να δοθούν ιδιωτικά, γιατί ο κ. Ανδρουλάκης είναι υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει δημόσια το λόγο που αποφάσισε την παρακολούθησή του, αν είναι πράκτορας όπως προσπάθησαν να υπονοήσουν στην αρχή, ο ελληνικός λαός πρέπει να το γνωρίζει. Επιπλέον, στην εξεταστική επιτροπή που αναμένεται, πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθούν όλες οι παράμετροι που έχουν οδηγήσει στη διάθεση και χρήση του predator – το οποίο είναι παράνομο στην Ελλάδα – για τις παρακολουθήσεις».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα