Κορωνοϊός : 95 νέα κρούσματα – Στα 1.061 τα συνολικά

Έσπασε το φράγμα των 1000 κρουσμάτων και στη χώρα μας σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Στα 1061 αυξήθηκαν τα συνολικά κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μετά την επιβεβαίωση 95 νέων κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 32.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται 69 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 14.363 διαγνωστικά τέστ.

Στατιστικά

στοιχεία για την εξέλιξη της νόσου
Αναφέροντας κάποια στατιστικά στοιχεία για την εξέλιξη της νόσου και τα συμπτώματα στους ασθενείς ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για μέσο χρόνο πέντε ημερών μέχρι ο ασθενής να εμφανίσει δύσπνοια. Ο μέσος χρόνος που μεσολαβεί μέχρι να χρειαστεί εισαγωγή σε νοσοκομείο κυμαίνεται στις 7 ημέρες, ενώ σε περίπτωση δύσκολων περιστατικών και επιπλοκών μέχρι ο ασθενής να καταλήξει μεσολαβεί μέσος χρόνος 14 ημερών.

Σε ότι αφορά τη διάρκεια της νοσηλείας των ασθενών σύμφωνα με τα μέχρι τώρα εμπειρικά δεδομένα κυμαίνεται μεταξύ 1 και 15 ημερών.

Επίσης ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε ότι εγκρίθηκε η έκδοση νέου θεραπευτικού πρωτοκόλλου.

«Χωρίς τήρηση των μέτρων ο ιός θα μπει στο σπίτι μας»

Αυστηρή σύσταση για ευλαβική στήριξη των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης απηύθυνε για άλλη μια φορά ο κ. Τσιόδρας.

«Όταν αψηφήσουμε τον ιό αυτός θα μπει στο σπίτι μας» είπε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος και το παράδειγμα της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στην Ιταλία και στις ΗΠΑ.

«Όσο ο ιός είναι εδώ, υπάρχει απειλή. Αν λίγο ηρεμήσεις θα σου επιτεθεί ξανά. Αυτό είδαμε στην Ιταλία» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι οποιαδήποτε χαλάρωση στη τήρηση των μέτρων θα οδηγήσει σε επανάκαμψη του ιού και αύξηση των κρουσμάτων.

Όποιος παίρνει εξιτήριο παύει να είναι άρρωστος και «επικίνδυνος»;
Ερωτηθείς αν όποιος παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο είναι υγιής και παύει να είναι επικίνδυνος σε ότι αφορά τη μετάδοση του ιού, ο κ. Τσιόδρας απάντησε -με όσο λιγότερο επιστημονικούς όρους μπορούσε- πως φαίνεται ότι ο ιός μπορεί να παραμείνει στον οργανισμό μέχρι 17 ημέρες και μέχρι και 27 ημέρες στο γαστρεντερικό. Για αυτό και όσοι παίρνουν εξιτήριο πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής, τόνισε.

Συμπλήρωσε δε ότι όπως φαίνεται μετά την 10η ημέρα μειώνεται η ικανότητα μετάδοσης.

Επίσης ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε ότι εγκρίθηκε η έκδοση νέου θεραπευτικού πρωτοκόλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα