Κυνηγός πυροβόλησε σκότωσε δήμαρχο – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στη βόρεια Αυστρία, αφού ένας κυνηγός φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα δύο ανθρώπους και να διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η τοπική αστυνομία.

Ο Franz Hofer, δήμαρχος του Kirchberg ob der Donau, ήταν ένα από τα θύματα. Σκοτώθηκε στο χωριό Altenfelden στην αγροτική περιοχή Muhlviertel στην Αυστρία, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Nicht nur der amtierende Bürgermeister Franz Hofer

(ÖVP) wurde von einem Jäger erschossen. Nun bestätigte die Polizei, dass es ein weiteres Todesopfer und womöglich sogar ein drittes gibt. Der Täter befindet sich nach wie vor auf der Flucht.https://t.co/5oaxIn7isp pic.twitter.com/CZ2iJNJHY8

— Christina Kahlisch (@Kreuzbergplan) October 28, 2024

Franz Hofer, the mayor of Kirchberg ob der Donau, a village with around 1,000 residents in Upper Austria, was shot dead this morning. The suspect is currently on the run; the motive remains unclear. https://t.co/A8bpLdIRrK

— Liam Hoare (@lahoare) October 28, 2024

Ένας δεύτερος άνδρας έπεσε επίσης νεκρός από πυροβολισμούς λίγο αργότερα, δήλωσε στο CNN η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Άνω Αυστρίας Ουλρίκε Χέντελμπαουερ.

Αυστρία: Το παρασκήνιο της επίθεσης

Μια μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε η ίδια. Ο ύποπτος πιστεύεται ότι είναι οπλισμένος και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Δυστυχώς, υποθέτουμε ότι ο δράστης που αναζητούμε μπορεί να είναι οπλισμένος», δήλωσε η Handelbauer, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μια διαμάχη για τα δικαιώματα κυνηγιού φαίνεται ότι πυροδότησε το περιστατικό, πρόσθεσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την Kronen Zeitung, ένα τοπικό μέσο, ο ύποπτος ήταν γνωστός στους κυνηγούς της περιοχής. «Ήταν ένας δύσκολος άνθρωπος», δήλωσε ένας κυνηγός από την περιοχή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

To Αλτενφέλντεν στην Αυστρία

Οι πυροβολισμοί σόκαραν τους αξιωματούχους στην περιφερειακή έδρα του Λαϊκού Κόμματος (OVP) στο Λιντς. «Πρόκειται για τρέλα», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Φλόριαν Χίγκελσπεργκερ.

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη. Γνώριζα τον Φραντς Χόφερ πολύ καλά προσωπικά», δήλωσε ένας άλλος κυνηγός στην Kronen Zeitung.

Keywords
Τυχαία Θέματα