«Μαφία» των φυλακών: Φόβοι για νέο αιματηρό χτύπημα

Ενας… οδοντίατρος που έχει ιατρείο κοντά στην λεωφόρο Αλεξάνδρας θεωρείται το «κλειδί» προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικώς υπήρχε βραδινή συνεννόηση μιας νεαρής δικηγόρου και του αρχηγού της «μαφίας των φυλακών» για να υπάρξει μαζική αιματηρή απόδραση βαρυποινιτών από το κτίριο του Εφετείου Αθηνών.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ φοβάται νέο αιματηρό χτύπημα των κακοποιών που φαίνεται να εκπονούν, μέσα από το χάος του Κορυδαλλού . Κι ενώ ξεκινά σήμερα η δίκη –σε δεύτερο βαθμό- για την αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη το 2014, η οποία

θεωρείται η αφορμή δολοφονιών, εκβιασμών, απειλών, που καταγράφονται την τελευταία πενταετία με πρωταγωνιστές την ίδια ομάδα κρατουμένων αλλά και δικηγόρους.

Το αναφερόμενο σχέδιο φυγής κακοποιών αποκαλύφθηκε λοιπόν μετά από πολύμηνη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και δικαστικών λειτουργών που εξέτασε την δράση και τις διασυνδέσεις επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού .

Με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας αποφασίσθηκε η προφυλάκιση ενός 67χρονου δικηγόρου που κατηγορείται ότι χρηματοδοτούσε τους ποινικούς. Οπως και της προαναφερόμενης δικηγόρου που φέρεται να επικοινωνούσε με τον αρχηγό της «μαφίας» και να του έδινε συμβουλές για τον τρόπο που θα διαφύγει από το κτίριο του Εφετείου , στην διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχ . Ζαφειρόπουλου το 2017 στα Εξάρχεια. Σε υποκλαπείσες συνομιλίες ακούγεται μάλιστα η δικηγόρος να έχει μεταβεί στο κτίριο του Εφετείου βραδινές ώρες και να περιγράφει στο τηλέφωνο , στον Αλβανό ποινικό τη δομή του κτιρίου και τον τρόπο διαφυγής του.

Ωστόσο η δικηγόρος ανέφερε προς «Το Βήμα» (σχετικές αναφορές συμπεριέλαβε και στο απολογητικό υπόμνημά της) ότι «βρισκόμουν στον χώρο του Εφετείου όχι για να οργανώσω τυχόν απόδραση αλλά διερχόμενη για να επισκεφτώ έναν οδοντίατρο σε κοντινό σημείο. Οσα του έλεγα για διαφυγή του Αλβανού ποινικού ήταν μόνο για …αστείο, αφού γνώριζα τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν και δεν υπήρχε καμιά τέτοια περίπτωση να ξεφύγει. Του έδινα συμβουλές για αυτοσυγκράτηση και κάθε άλλο παρά τον προέτρεπα σε έκνομες ενέργειες. ΚΙ όταν μάλιστα μου ζητούσε κι εμένα χρήματα του έλεγα ότι μου έχει κατάσχει τους λογαριασμούς η Εφορία και δεν μπορούσα να του δώσω ούτε ευρώ. Επιπλέον όταν μου ζήτησε μαρκαδόρους (σσ ο Αλβανός σχεδίαζε να τοποθετήσει σε αυτά λάμες για να επιτεθεί σε παράγοντες της δίκης κι ανάμεσα σε αυτούς στον νομικό Μ. Βορίδη) εγώ του αρνήθηκα».

Με τους ερευνητές της υπόθεσης να κρίνουν πλέον ως ιδιαίτερης σημασίας την κατάθεση του οδοντιάτρου για να ερευνήσουν το «άλλοθι» της δικηγόρου.

Στο γραφείο του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή αναμένεται να δώσουν το παρών τις επόμενες ώρες γνωστοί ποινικολόγοι που φέρεται να γνώριζαν κινήσεις του παρασκηνίου πριν τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας είχε ορθωθεί από τρεις άλλους νομικούς απαίτηση πληρωμής 2.000.000 ευρω επιχειρηματία, προκειμένου να μεσολαβήσουν στα μέλη της αλβανικής μαφίας στον Κορυδαλλό για να προχωρήσουν σε «ευνοϊκές» καταθέσεις. Η συγκεκριμένη έρευνα δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε νέες ποινικές διώξεις σε βάρος δικηγόρων που φέρεται να συμμετείχαν στην εν λόγω μεθόδευση.

Σήμερα ξεκινά στο Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την αιματηρή επίθεση που είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη, σε βάρος του 67χρονου δικηγόρου που προφυλακίσθηκε προ διημέρου για συμμετοχή στην «μαφία των φυλακών». Για την επίθεση αυτή είχαν καταδικασθεί ως φυσικοί αυτουργοί ο δολοφονηθείς τον περασμένο Ιανουάριο Αλμπερ Μπάκο (σσ: Το βίντεο-σοκ της ανθρωποκτονίας αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής») αλλά και τα ηγετικά μέλη της αλβανικής μαφίας. Ως ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας καταδικάσθηκε ο επιχειρηματία Αρης Φλώρος, κατηγορούμενος για την υπόθεση ENERGA, που αρνείτο κάθε εμπλοκή και μιλούσε για μεθοδεύσεις. Η δίκη ωστόσο σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να γίνει υπό το πρίσμα των νέων αποκαλύψεων και της «ανοικτής» γραμμής που είχε το θύμα της επίθεσης με τους αλβανούς κακοποιούς. Με τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν και σε αυτή την ακροαματική διαδικασία να είναι δρακόντεια…

Keywords
Τυχαία Θέματα