Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα: Θα δοθεί το όνομά της σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης

Την απόφαση να τιμήσει την επί 30 χρόνια διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, έλαβε το ΔΣ του ιδρύματος.

Το ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του να δοθεί το όνομα της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης.

«Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα φώτισε με την προσωπικότητά της και το τεράστιο έργο της στην Εθνική Πινακοθήκη την ελληνική τέχνη. Για τριάντα ολόκληρα χρόνια

υπηρέτησε με πάθος και όραμα το Μουσείο, επιτυγχάνοντας μέσα από μεγάλα εικαστικά γεγονότα να το αναδείξει σε κέντρο αισθητικής παιδείας και πολιτισμού» ανέφερε το ΔΣ και συμπλήρωσε πως η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα «συνέβαλε στην διεύρυνση του ρόλου του στην ελληνική επικράτεια με την ίδρυση της Εθνικής Γλυπτοθήκης και των παραρτημάτων στην Σπάρτη, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο και την Αίγινα».

«Με τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση του κτιρίου κατέστησε την Εθνική Πινακοθήκη εφάμιλλη των μεγάλων μουσείων του κόσμου και την οδήγησε στη νέα της εποχή, αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη τη γνώση, τους υψηλούς στόχους, τους αγώνες για την επίτευξή τους, τα λαμπρά επιτεύγματα» πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του το ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης.

Το «αντίο» από το Μουσείο της Ακρόπολης

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα, διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, εξέφρασε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Ακρόπολης.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Ακρόπολης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της επί τριάντα έτη διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, καθ. Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα. Ευτύχησε να δει ολοκληρωμένο το έργο της για τη νέα Εθνική Πινακοθήκη και να ετοιμάσει και να ολοκληρώσει την έκθεση με τίτλο «Αναζητώντας την Αθανασία – Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» και την αναδρομική έκθεση του Κωνσταντίνου Παρθένη» τόνισε.

«Η πολύχρονη προσφορά της θα μείνει ανεξίτηλη στη διδασκαλία, την τέχνη και τον πολιτισμό», προσθέτει το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα