Μαύρισε η επέτειος μνήμης του Αλέξη

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία ο Κορκονέας εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ τον Οκτώβριο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο καταδικασθείς για συνέργεια στη δολοφονία Βασίλης Σαραλιώτης.Το μεσημέρι η Πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων κουκουλοφόρων με διμοιρίες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της φοιτητικής - μαθητικής πορείας μνήμης. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και το βράδυ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας αντιεξουσιαστών. Στη Θεσσαλονίκη
βίαια επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα, ενώ ένταση επικράτησε σε συγκεντρώσεις που έγιναν στη μνήμη του δολοφονημένου παιδιού σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Στον πρώτο γύρο των επεισοδίων που έγιναν το μεσημέρι στο Σύνταγμα η ένταση ήταν τέτοια ώστε οι εύζωνοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις σκοπιές τους. Κατά τη διάρκεια των πρωινών και απογευματινών επεισοδίων προσήχθησαν 38 νεαροί, ενώ 11 συνελήφθησαν για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.Η προγραμματισμένη συγκέντρωση μνήμης στην οποία μετείχαν φοιτητές και μαθητές έγινε στη μια το μεσημέρι στα Προπύλαια, από όπου στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς τη Βουλή. Στο ύψος της Σταδίου ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες και νεράντζια σε διμοιρία των ΜΑΤ. Το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Βροχή από μολότοφ που έκαναν τη νύχτα - μέρα έπεσαν λίγο μετά τις 7 το βράδυ γύρω από την Πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου των αντιεξουσιαστών. Ομάδες κουκουλοφόρων που ήταν εφοδιασμένοι με πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και μολότοφ προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στον φραγμό της Αστυνομίας στο ύψος των λουλουδάδικων της Βουλής και στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Κατά τη διάρκεια της «εφόδου» των νεαρών έπεσαν βροχή οι μολότοφ και οι φωτοβολίδες. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ κάνοντας χρήση δακρυγόνων απώθησαν τους νεαρούς από την περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και οι συγκρούσεις δεν είχαν μεγάλη διάρκεια.
Στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις διαδηλωτές τραυματίες και τουλάχιστον δέκα προσαγωγές διαδηλωτών είναι ο απολογισμός της χθεσινοβραδινής διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.Τα επεισόδια άρχισαν όταν αστυνομικές δυνάμεις έκοψαν στα δύο την πορεία τη στιγμή που διερχόταν έξω από το κτίριο του πρώην υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης στην οδό Αγίου Δημητρίου.Πάντως πεδίο μάχης θύμιζε έως αργά χθες η περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο και τη Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη. Κουκουλοφόροι μετά το τέλος της πορείας πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το τουρκικό προξενείο, ενώ κυνηγητό μεταξύ νεαρών και αστυνομικών των ΜΑΤ βρισκόταν σε εξέλιξη στα στενά πάνω από την Εγνατία στο ύψος της Καμάρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα