Μια οικογένεια που μαζεύει μετάλλια!

Μπορεί ο πρωταθλητής Ευρώπης (back to back) Νταουρέν Κουρουγκλίεβ και η χάλκινη στην ίδια διοργάνωση Μαρία Πρεβολαράκη να είναι τα δύο πιο λαμπερά αστέρια που θα λάβουν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης που αρχίζει σήμερα στο κλειστό της Αργυρούπολης, αλλά το μεγάλο όνομα της διοργάνωσης είναι ο αδελφός της Μαρίας!

Ο Γιώργος Πρεβολαράκης διατηρεί το μεγαλύτερο εν ενεργεία σερί διαδοχικών χρυσών μεταλλίων. Από το 2016 έως και το 2023 δεν έχει βρεθεί κανείς να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία του. Αξίζει να σημειώσω, όμως, ότι δεν είναι όλα στην ίδια κατηγορία (στα 77 κ. που αγωνίζεται

συνήθως), καθώς το 2022 είχε πρωτεύσει στην κατηγορία των 82 κ. Πάντως, φέτος «κυνηγάει» το πρώτο του χρυσό μετάλλιο ως… μπαμπάς!

Κάνει (μεταγραφικές) κινήσεις στο παρασκήνιο

Με ταχύτητα, όπως μαθαίνω, προχωρά τον μεταγραφικό της σχεδιασμό η ΑΕΚ ενόψει της νέας περιόδου. Θα είμαι σύντομος και σαφής: Ανθρωπός μου που μπαινοβγαίνει στα Σπάτα, επιμένει πως ο τερματοφύλακας Γιώργος Αθανασιάδης δεν έχει μέλλον στην ομάδα. Και προσθέτει πως στην Ενωση θεωρούν «κλεισμένο» τον Μπρινιόλι και άλλωστε είναι γνωστό το πώς ήρθε το διαζύγιο του ιταλού «άσου» με τον Παναθηναϊκό. Αρα πρόκειται ο Μπρινιόλι να κάνει δίδυμο κάτω από τα δοκάρια με τον Στάνκοβιτς; Το πιθανότερο. «Κοίτα και αλλού όμως, θέλουν και άλλον παίκτη από την Ελλάδα» μου τόνισε ο συνεργάτης μου. Αναρωτήθηκα πού να κοιτάξω και τι μου είπε, λέτε; «Τη Λαμία»! Αρχισα να του αναφέρω τα ονόματα της ενδεκάδας από την άμυνα και μπροστά και με αυστηρό ύφος μου θύμισε πως όλα αρχίζουν από τον τερματοφύλακα. Ξαφνιάστηκα και αναρωτήθηκα. Μα, αρέσει όντως στην ΑΕΚ ο Κοσέλεφ;

Κι όμως δεν είναι ο πρώτος!

Ο Γιον Νταλ Τόμασον είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Σουηδίας. Μάλιστα, στις αρχές της εβδομάδας σήμανε συναγερμός για την είδηση, αφού ο δανός προπονητής είναι ένας άλλοτε αστέρας στην πατρίδα του, δεδομένου πως φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής 112 φορές και μεταξύ άλλων έφτασε να αγωνιστεί και στο Καμπιονάτο με τα χρώματα της Μίλαν. Εντάχθηκε επίσης σε Νιούκαστλ, Βιγιαρεάλ, Στουτγκάρδη και Φέγενορντ, ένας όντως εξαιρετικός δεύτερος επιθετικός. Αυτή ήταν η κύρια θέση του. Ο Τόμασον ειπώθηκε πως είναι ο πρώτος ξένος προπονητής για την εθνική ομάδα της Σουηδίας. Κι όμως… Εψαξα τα κιτάπια μου και είδα πως στο Μουντιάλ του ’58 τη Σουηδία καθοδηγούσε ο άγγλος προπονητής Tζορτζ Ρέινορ.

Το έριξαν έξω!

Το περασμένο Σάββατο, ύστερα από μια πολύ περίπλοκη εβδομάδα, η Μπάγερν Μονάχου βρήκε ξανά το χαμόγελό της επικρατώντας εντός έδρας της Λειψίας (2-1). Τα αστέρια των Βαυαρών εξακολουθούν να είναι πολύ πίσω από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά η γεύση της νίκης και πάλι παραμένει σημαντική για την ομάδα του Τόμας Τούχελ. Μόνο που κάποιοι μάλλον απόλαυσαν υπερβολικά το βράδυ του Σαββάτου τους. Η «Sport Bild» αναφέρει ότι τρεις παίκτες της Μπάγερν Μονάχου, ο Γκορέτσκα, ο Ντέιβις και ο Γκνάμπρι, έδωσαν το «παρών» σε ένα ιδιωτικό πάρτι για τον ράπερ Λουτσιάνο. Αυτοί οι τρεις έμειναν στο πάρτι μέχρι τις 4 το πρωί, παρόλο που αναμένονταν στην προπόνηση της επόμενης ημέρας στις 10.30! Προφανώς όλοι στην Μπάγερν είναι ενοχλημένοι. Δεν αποκλείω να προκύψει βαριά τιμωρία καθώς δεδομένα το καράβι με την ονομασία «Πειθαρχία» μπάζει νερά.

Πρόσκληση με ενδιαφέρον

Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία ενόψει της Τσικνοπέμπτης (7/3) στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών της Θεσσαλονίκης πήρε ο ΓΣ Ηρακλής που ετοιμάζει γιορτή με μουσική και άφθονο φαγητό για την κυανόλευκη – και όχι μόνο – οικογένεια. «Η γιορτή θα αρχίσει στις 3 μ.μ. στον Αθλητικό και Πολιτιστικό Πολυχώρο των Χορτατζήδων με τα απαραίτητα εδέσματα και άφθονο χορό. Ακολούθως, θα ξεκινήσει μια μουσική περιοδεία προς το κέντρο της γειτονιάς. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο δημόσιος χώρος της ευρύτερης γειτονιάς θα έχει στολιστεί ανάλογα με κορδέλες και σημαίες που θα φτιάξουν τα παιδιά των ακαδημιών μας και του 31ου Δημοτικού Σχολείου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα