Νεκροί στην άσφαλτο

Το κοντέρ είχε κολλήσει στα 170 χλμ./ώρα. Μια δύσκολη στροφή, το αυτοκίνητο καρφώθηκε στο δέντρο και ο Λαιμός, το ορεινό χωριό του Δήμου Πρεσπών, έγινε συνώνυμο της τραγωδίας. Τα δύο αγόρια, ηλικίας 18 και 17 ετών, που έχασαν τη ζωή τους λίγο πριν από την αυγή του νέου έτους, ο φίλος τους που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η τραγική φιγούρα του πατέρα που ως οδηγός ασθενοφόρου κλήθηκε στο σημείο για να βοηθήσει, αγνοώντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με το νεκρό γιο του, δεν αποτελούν παρά μικρές ψηφίδες ενός μεγάλου αλλά αόρατου

δράματος: Κάθε χρόνο ένα μεγάλο χωριό στην Ελλάδα χάνεται εξαιτίας των τροχαίων δυστυχημάτων.

Από την αρχή του 2024 μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου οι νεκροί στην άσφαλτο έφτασαν στη χώρα μας τους 559, αριθμός που αυξήθηκε μέχρι την εκπνοή του 2024, ενώ βαριά είχαν τραυματιστεί 478 άτομα. Μέσα σε 11 μήνες σε ολόκληρη τη χώρα σημειώθηκαν 9.648 ατυχήματα, με τα 525 να είναι θανατηφόρα. Ποσοστό σχεδόν 60% των ατυχημάτων καταγράφηκαν στους δρόμους της Αττικής, η οποία όμως είναι μια από τις ελάχιστες περιφέρειες της επικράτειας στις οποίες οι στατιστικές παρουσιάζουν μειούμενη τάση.

Αντιθέτως, υπάρχουν περιοχές με αρνητικά ρεκόρ που προκαλούν τρόμο: Στην Κρήτη πέρυσι 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα ενώ φέτος οι νεκροί έφτασαν τους 64, με ποσοστό 40% των νεκρών να είναι νέοι κάτω των 24 ετών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα Χανιά και το Ρέθυμνο συγκαταλέγονται στις πέντε χειρότερες περιφερειακές ενότητες της Ευρώπης, καθώς καταγράφουν 150 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων… Και όλα αυτά όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι 45 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων και οι πρώτες χώρες στη μαύρη λίστα είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία με 82 και 81 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων αντίστοιχα…

Keywords
Τυχαία Θέματα