Νίπτει τας χείρας του ο Σταθάκης για τη μείωση της έκπτωσης συνέπειας

Τη διαβεβαίωση ότι δε θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος της ΔΕΗ έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ενώ απαντήσεις έδωσε και σχετικά με τη μείωση της έκπτωσης της εταιρείας σε συνεπείς πελάτες.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ΔΕΗ να περιορίσει την έκπτωση συνέπειας, απάντησε: «Η ΔΕΗ αποφασίζει για τις εκπτώσεις

που κάνει στους πελάτες της στο πλαίσιο του ανταγωνισμού» είπε ο υπουργός.

«Είναι 100% δική της απόφαση» δήλωσε, μιλώντας στο OPEN TV συμπληρώνοντας: «Αυτή ρυθμίζει την εκπτωτική της πολιτική, δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Την κυβέρνηση την αφορά η τιμή του ρεύματος. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στην τιμή του ρεύματος, κι αυτό είναι κυβερνητική ευθύνη».

Επισήμανε, δε, ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα μειώθηκε και το 2017 και το 2018 εξαιτίας του ανταγωνισμού και των εμπορικών πολιτικών των εταιρειών.

Σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ, ο υπουργός τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση ακύρωσε το σχέδιο της ΝΔ για πλήρη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και κατάφερε η ΔΕΗ να παραμείνει βασικός παραγωγός ενέργειας στη χώρα, προσαρμοζόμενη σ΄ ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Όσον αφορά το ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι δεν αποτελεί εμπόδιο για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, καθώς συμφωνήθηκε η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με διαδικασίες fast track.

Ερωτηθείς για «μάχη των μακεδονικών προϊόντων έναντι των γειτόνων μας», ο υπουργός επισήμανε ότι η χώρα μας την κερδίζει, υπενθυμίζοντας ότι «μέχρι χθες 146 χώρες αναγνώριζαν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και η ελληνική διπλωματία σε κάθε εμπορική έκθεση ανάλωνε ώρες επί ωρών για να γράφεται το FYROM».

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα είναι κατοχυρωμένα 100% καθώς πλέον υπάρχει μια απόλυτα καθαρή διατύπωση. «Η άλλη πλευρά πρέπει να έχει σαφέστατο μήνυμα ότι είναι το προϊόν Βόρειας Μακεδονίας. Με τη Συμφωνία απεμπλέκεται και κατοχυρώνεται ισχυρότερα όλο το σύστημα το οποίο ήταν έωλο.

»Μέχρι τώρα, οι παραγωγοί έπρεπε να δίνουν τη μάχη έναντι του ονόματος Δημοκρατία της Μακεδονίας που χρησιμοποιούσαν οι άλλοι. Σήμερα, η άλλη πλευρά καλείται να τηρεί την επίσημη ονομασία που είναι αναγνωρισμένη από όλους», υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα