Ο «Harry Potter» γίνεται… σειρά στην τηλεόραση

Μήπως σας έλειψε το καπέλο που μιλάει και διαλέγει σχολές μαγείας; Αν ναι, τότε χαρμόσυνα νέα σας περιμένουν καθώς η νέα τηλεοπτική σειρά του λεγόμενου «Harry Potter»  είναι στα «σκαριά» της HBO.

«Αυτή η νέα σειρά Max Original

θα καταδυθεί βαθιά σε κάθε ένα από τα εμβληματικά βιβλία που οι θαυμαστές συνεχίζουν να απολαμβάνουν όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο Κέισι Μπλόις, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HBO & Max Content για το έργο, το οποίο διαβεβαίωσε επίσης τους θαυμαστές ότι θα είναι «μια πιστή προσαρμογή».

Ποιος δημιουργεί τη σειρά;

Το δίδυμο Φραντσέσκα Γκάρντινερ (Succetion) και Μαρκ Μάιλοντ έχουν υπογράψει ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης, αντίστοιχα. Η Γκάρντινερ θα εκτελεί χρέη showrunner και εκτελεστικού παραγωγού, ενώ ο Μάιλοντ θα σκηνοθετήσει πολλά επεισόδια εκτός από εκτελεστικός παραγωγός.

Πότε θα κυκλοφορήσει;

Η σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Warner Bros. Discovery.

Ποιοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν; Θα επιστρέψει κάποιος από τους αρχικούς πρωταγωνιστές;

Θα υπάρξουν νέοι ηθοποιοί που θα υποδυθούν τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη επιλογή κανενός. Η Warner Bros. TV έχει ξεκινήσει την αναζήτηση ηθοποιών για την κύρια τριάδα των μάγων – τον Χάρι, τον Ρον και την Ερμιόνη – σε παιδιά από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Όσο για τους αστέρες του κινηματογραφικού franchise – όπως ο Ντάνιελ Ράντικλιφ, η Έμμα Γουάτσον ή ο Ρουύπερτ Γκριντ– δεν αποκλείται να δούμε την επιστροφή τους.  Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ήταν καλό για τις δημόσιες σχέσεις της σειράς και, ενώ θα επιλεγούν νέοι ηθοποιοί για τους πρωταρχικούς ρόλους, υπάρχουν πάντα οι αναδρομές προς τα εμπρός ή το μοντέρνο σήμερα τέχνασμα πλοκής του πολυσύμπαντος που θα μπορούσε να δημιουργήσει χώρο για περισσότερα γνωστά πρόσωπα στη σειρά.

Τι δήλωσε ο Ντάνιελ Ράντκλιφ

«Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, προσπαθούν να κάνουν μια πολύ νέα αρχή και είμαι σίγουρος ότι όποιος τα κάνει θα θέλει να βάλει το δικό του στίγμα σε αυτό και πιθανότατα δεν θα θέλει να βρει τρόπο να βάλει τον παλιό Χάρι να εμφανιστεί κάπου σε αυτό», δήλωσε ο Ράντκλιφ στο ComicBook.com. «Οπότε σίγουρα δεν το επιδιώκω με κανέναν τρόπο. Αλλά τους εύχομαι, προφανώς, όλη την τύχη του κόσμου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα περάσει αυτή η σκυτάλη. Αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να την παραδώσω εγώ φυσικά».

Επιπλέον, ο Ράντκλιφ σε συνέντευξή του στο E! News είπε ότι είναι «ενθουσιασμένος που θα παρακολουθήσει ως μέλος του κοινού». Οπότε, χλωμό φαίνεται να επιστρέψει πράγματι, δεδομένης και της εναντίωσης απέναντι στην συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κατά το παρελθόν. Και για όσους δε θυμούνται, η Ρόουλινγκ είχε κατηγορηθεί πρόσφατα για τρανσφοβικές δηλώσεις- κατηγορίες που βρήκαν σύμφωνους πολλούς από του συμμετέχοντες στης σειρά.

Θα συμμετέχει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στη νέα τηλεοπτική σειρά «Harry Potter»;

Ναι. Η συμφωνία για τη συμμετοχή της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στη σειρά αποτελούσε το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πορεία της προς την οθόνη: Η συγγραφέας έχει τον δημιουργικό έλεγχο σε οποιαδήποτε εκμετάλλευση του έργου της. Η συμφωνία αυτή οριστικοποιήθηκε το 2023.

«Η δέσμευση της Max να διατηρήσει την ακεραιότητα των βιβλίων μου είναι σημαντική για μένα και ανυπομονώ να συμμετάσχω σε αυτή τη νέα διασκευή που θα επιτρέψει ένα βαθμό βάθους και λεπτομέρειας που μόνο μια τηλεοπτική σειρά μεγάλης διάρκειας μπορεί να προσφέρει», ανέφερε η Ρόουλινγκ σε δήλωσή της.

*Πηγή: Deadline

Keywords
Τυχαία Θέματα