Οι σταθμοί στη δημοσιογραφική καριέρα του Γιώργου Τράγκα

Μια πολυετή πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας, είχε διαγράψει ο Γιώργος Τράγκας που έχασε την μάχη με τον κοροναϊό και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Ο Γιώργος Τράγκας που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1949, είχε περάσει από πολλά δημοσιογραφικά γραφεία πριν καταλήξει να ανακοινώσει την ίδρυση πολιτικού κόμματος.

Η Ελένη Βλάχου και η έντυπη δημοσιογραφία

Σε

πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα και εργάσθηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου.

Παράλληλα είχε ξεκινήσει ήδη να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο πιο σημαντικός σταθμός στη δημοσιογραφική του καριέρα ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών.

Αγαπημένο του ρεπορτάζ το αστυνομικό το οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια πριν αφοσιωθεί οριστικά στο πολιτικό, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ο Γιώργος Τράγκας εκτός από δημοσιογράφος υπήρξε και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο

Στο τηλεοπτικό πεδίο υπήρξε παρουσιαστής πολλών εκπομπών. Χωρίς Αναισθητικό, Viva, Ελεύθερος Σκοπευτής ήταν κάποιες από τις εκπομπές που παρουσίαζε ενώ συμμετείχε και σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, Epsilon TV ως πολιτικός σχολιαστής.

Μακρά ήταν η πορεία του και στο ραδιόφωνο. Μέχρι το τέλος της ζωής του διατηρούσε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio.

Στην πολιτική σκηνή

Ο Γιώργος Τράγκας τον Φεβρουάριο του 2021, ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι».

Σκοπός του, όπως υποστήριξε, είναι να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα